Logo
Ispiši ovu stranicu

Prijeti im pet godina zatvora: Općinski sud u Ljubuškom potvrdio optužnice protiv dvoje Turaka

Prijeti im pet godina zatvora: Općinski sud u Ljubuškom potvrdio optužnice protiv dvoje Turaka

Dvoje državljana Turske Županijsko tužiteljstvo ŽZH tereti za krivotvorenje isprava.

Dana 05.09.2021. godine od strane Općinskog suda u Ljubuškom potvrđena je optužnica Županijskog tužiteljstva, ŽZH Široki Brijeg od 05.09.2021. godine, podignuta protiv O.G. iz Talas Kayseri, Turska, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Krivotvorenje isprave iz čl. 373. st. 2. u svezi sa st. 1. KZ F BiH.

Također, dana 06.09.2021. godine od strane Općinskog suda u Ljubuškom potvrđena je optužnica Županijskog tužiteljstva, ŽZH Široki Brijeg od 06.09.2021. godine, podignuta protiv A.S.A.A.S. iz Hasabpasa mah., Turska, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Krivotvorenje isprave iz čl. 373. st. 2. u svezi sa st. 1. KZ F BiH.

Prema Kaznenom zakonu FBiH, tko izradi lažnu ispravu ili preinači pravu ispravu s ciljem da se takva isprava upotrijebi kao prava, ili ko lažnu ili preinačenu ispravu upotrijebi kao pravu ili je nabavi radi upotrebe, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine.

Tko to učini u pogledu javne isprave, oporuke, mjenice, čeka, javne ili službene knjige ili druge knjige koja se po zakonu mora voditi, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do pet godina.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!