Logo
Ispiši ovu stranicu

Karate klub Ljubuški vrši upis novih članova u karate školu

Karate klub Ljubuški vrši upis novih članova u karate školu

Početkom školske godine Karate klub Ljubuški vrši upis novih članova u karate školu.

Svijest o važnosti sporta za razvoj djeteta ranije predškolske i školske dobi svakom roditelju donosi i dilemu o pravilnom odabiru sporta za svoje dijete.

Karate nije samo poseban oblik samoobrane već je i sport koji pruža priliku za prihvaćanje zdravog i uravnoteženog načina života koji objedinjuje više aspekata razvoja kod mladih ljudi.

Karate nudi:

* zdraviji način života
* bolju tjelesnu spremnost
* povećanje samopouzdanja
* postavljanje i postizanje ciljeva
* povećanje zrelosti
* ustrajnost u svemu
* adaptiranje i prilagodbu u zajednici.

Kao sport i borilačka vještina, karate potiče samodisciplinu i razvija usredotočenost i svijest, lako trening karatea traži puno discipline, njegova interaktivna narav nudi temelj za učenje i vježbanje životnih vještina poput skromnosti, uzajamnog poštovanja, iskrenosti i pozitivnog razmišljanja.

Bavljenje karateom kao sportom, idealna je pretpostavka za razvijanje pozitivnih psihofizičkih osobina kod mladih ljudi, posebice u školskom uzrastu.

Suprotno predrasudama koje borilačke sportove karakteriziraju nasilnim, karate svojim vježbačima primarno nudi disciplinu, poštovanje i samokontrolu kao osnovne pretpostavke za bavljenje ovim sportom.
Idealno je krenuti na početku sezone koja u pravilu, prati dinamiku školske sezone, dakle tijekom rujna odnosno listopada ili početkom kalendarske godine kada se ponovno formiraju početničke grupe.
Međutim, u karate klub Ljubuški možete se uključiti bilo kada tijekom godine, jer formiranje nove grupe za početnike ovisi o interesu polaznika.
Zbog trenutne epidemiološke situacije nastojim se maksimalno pridržavati uputa stručnih zdravstvenih organizacija, te smo treninge podijelili u skupine od 15- ak vježbača s kojima radi jedan trener.

KARATE VRTIĆ

Od 15.09. karate klub Ljubuški kreće s upisima u KARATE VRTIĆ, a to su djeca predškolske dobi od 3,5-6 godina.

Sportski programi karate škole prilagođeni su djeci predškolske dobi koji je zabavan i zanimljiv za njihovu dob, nudi izvrsne alate koji potiču ključne elemente zdravog dječjeg razvoja.

Kao što su :

- Razvoj bazičnih motoričkih sposobnosti,

- Tehnike samoobrane,

- Učenje osnova karate vještine

- Sportski program nije usmjeren na stvaranje vrhunskih sportaša, već na poticanje optimalnog razvoja motoričkih potencijala djece u dobi kada je to izuzetno značajno.

- Svi motorički sadržaji namijenjeni razvoju motoričkih sposobnosti i vještina, odabrani su u skladu s mogućnostima djece predškolske dobi.

- Izuzetna pažnja posvećuje se sigurnosti djece.

- Oprema koja se koristi u realizaciji programa primjerena je dječjoj dobi.

- Treninzi su dva puta tjedno, odvijaju se u poslijepodnevnim satima i traju 50- 60 min.

- Realizaciju treninga provode, licencirani karate treneri, dipl. sportski trener kondicijske pripreme i mag. kineziologije.

Za grupu karate vrtić Treninzi se održavaju ponedjeljkom i četvrtkom od 18:00-19:00 sati

Dok ostale grupe natjecatelji i mlađi natjecatelji imaju trening svaki radni dan.

Na lokaciji : General Tobacco Industry (2. KAT)

Ulica: fra Nikole Ivankovića 18, Ljubuški

Kontakt : 063 324 972 Ivan Anić

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!