Logo
Ispiši ovu stranicu

Uneseni nalozi za isplate naknada neratnim invalidima, civilnim žrtvama rata za ožujak 2024.

Uneseni nalozi za isplate naknada neratnim invalidima, civilnim žrtvama rata za ožujak 2024.

Iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike saopćeno je danas da su uneseni nalozi za isplatu sredstava za neratne invalidnine, civilne žrtve rata i roditelje njegovatelje za mjesec ožujak 2024. godine.   

 - U skladu s našom nepokolebljivom posvećenosti podršci i unaprjeđenju dobrobiti svih socijalnih kategorija u Federaciji, nastojimo sve naše naloge puštati u terminima koje smo obećali našim korisnicima, a kako bi oni imali datum za koji će vezati prispijeće svojih naknada - kazao je federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić.

Sredstva u ukupnom iznosu od 21.677.500,86 KM osigurana su za neratne invalidnine, za isplatu sredstava civilnim žrtvama rata za mjesec ožujak 2024. godine osigurana su sredstva u iznosu od 2.000.492,14 KM, te za isplatu naknada roditeljima njegovateljima 1.643.472,27 KM.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike ostaje predano osiguranju da sva sredstva budu pravovremeno i transparentno distribuirana, potvrđujući obvezu prema poboljšanju kvaliteta života građana uz vlastite, ali i napore i podršku svih pojedinaca i organizacija koji doprinose ovim naporima, te nastavljaju raditi na daljnjem unaprjeđenju sistema socijalne zaštite u Federaciji, navodi se u saopćenju Ministarstva.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!