Logo
Ispiši ovu stranicu

|VIDEO| Skupština ŽZH izabrala predsjednika i usvojila privremenu odluku o financiranju

|VIDEO| Skupština ŽZH izabrala predsjednika i usvojila privremenu odluku o financiranju

Skupština Županije Zapadnohercegovačke na današnjoj sjednici je izabrala Ivana Jelčića za predsjednika Skupštine, koji je tu dužnost obnašao i u prethodnom mandatu.

Na istoj sjednici usvojena je i odluka o privremenom financiranju županije. A u skorije vrijeme očekuje se usvajanje proračuna za 2023. godinu kao i formiranje nove Vlade.

Ivan Jelčić iz Ljubuškog bit će na čelu Skupštine ŽZH i u iduće četiri godine. Odlučeno je tako na današnjoj sjednici ovoga tijela, a on u skorije vrijeme očekuje i imenovanje mandatara nove vlade.

Aktualni ministar financija i dopredsjednik Vlade Toni Kraljević najavio je kako će županijski odbor HDZ-a BiH uskoro izaći u javnost s imenom novog mandatara, a evo što je odgovorio na naš upit oko toga ostaje li on dio nove vlade.

“Vjerujem da će ova nova vlada biti dobro strukturirana kao i ova stara”, rekao je.

S obzirom kako do kraja prošle godine nije usvojen proračun za 2023. godinu, na današnjoj sjednici usvojena je privremena odluka o financiranju Županije. A Kraljević vjeruje kako će se na idućoj sjednici Skupštine usvojiti i sami proračun i to u iznosu 133 milijuna maraka.

Prema najavama, novu sjednicu za očekivati je već u idućem tjednu.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!