Logo
Ispiši ovu stranicu

Vlada ŽZH uplatila drugu tranšu za sufinanciranje prijevoza učenika

Vlada ŽZH uplatila drugu tranšu za sufinanciranje prijevoza učenika

Vlada Županije Zapadnohercegovačke uplatila je drugu tranšu tekućih prijenosa gradovima i općinama za sufinanciranje prijevoza učenika.

Iz Ministarstva financija ŽZH-a navode kako je riječ o iznosu od 750.000 konvertibilnih maraka.

Kada je riječ o pojedinačnim iznosima gradu Širokom Brijegu je uplaćeno 249.750 konvertibilnih maraka, gradu Ljubuškom 183.750 KM, općini Posušje 182.250 KM i općini Grude 134.250 maraka.  

Naime, u svibnju ove godine potpisan je ugovor o prijenosu sredstava utvrđenih županijskim proračunom za 2022. godinu gradovima i općinama u ŽZH za sufinanciranje prijevoza učenika između Vlade te županije i gradonačelnika Grada Širokog Brijega i Ljubuškog te načelnika općina Grude i Posušje. Ukupna vrijednost ugovora je 1.500.000 konvertibilnih maraka, čime Županija Zapadnohercegovačka iz svog proračuna sufinancira 50 posto ukupnih troškova prijevoza učenika.

Iznos sredstava koji se dodjeljuje  općinama i gradovima određen je na temelju broja učenika devetih razreda osnovnih škola u školskoj 2021./2022. godini. U odnosu na prošlu godinu Vlada ŽZH je u ovogodišnjem proračunu u ove svrhe osigurala 200.000 maraka više.  

Inače, uz sredstva koja izdvaja da bi se učenicima osigurao besplatan prijevoz, Vlada ŽZH osigurala je besplatne udžbenike svim osnovnoškolcima s područja županije.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!