Logo
Ispiši ovu stranicu

Čak 32 stranke moraju preko vikenda ispraviti nedostatke u prijavama ili neće izaći na izbore

Čak 32 stranke moraju preko vikenda ispraviti nedostatke u prijavama ili neće izaći na izbore

Razmatrajući Izvještaj o izvršenim provjerama prijava političkih stranaka i neovisnih kandidata, Središnje izborno povjerenstvo BiH je na današnjoj sjednici počelo proces ovjere političkih subjekata za sudjelovanje na predstojećim Općim izborima 2022. godine zakazanim za nedjelju, 2. listopada 2022. godine.

Središnje izborno povjerenstvo BiH danas je ovjerilo prijave za sudjelovanje na izborima za 59 političkih stranaka, koje u potpunosti ispunjavaju zakonom propisane uvjete za ovjeru, dok će 32 političke stranke biti informirane o nedostacima u prijavi.

Rok za otklanjanje nedostataka je dva dana od dana prijema obavijesti, odnosno do ponedjeljka, 30. svibnja 2022. godine do 16 sati, priopćeno je iz SIP-a BiH.

Danas je Središnje izborno povjerenstvo BiH ovjerilo prijave za sudjelovanje na izborima za osam neovisnih kandidata koji u potpunosti ispunjavaju zakonom propisane uvjete. Zbog nedostataka u prijavi, devet neovisnih kandidata će biti informirano da u ostavljenom roku otkloni nedostatke.

Odbijena je prijava jednog neovisnog kandidata za člana Predsjedništva BiH jer prijava sadrži manji broj potpisa podrške birača od Zakonom propisanog.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!