Logo
Ispiši ovu stranicu

Nevenko Barbarić pohvalio Milanovića: Nećemo zaboraviti njegov dolazak u BiH

Nevenko Barbarić pohvalio Milanovića: Nećemo zaboraviti njegov dolazak u BiH

Saborski zastupnik HDZ-a iz 11. izborne jedinice Nevenko Barbarić jučer je u Saboru održao svakako jedan od zanimljivijih slobodnih govora s obzirom na to da je, nimalo uobičajeno,

u svom izlaganju otvoreno pohvalio predsjednika države Zorana Milanovića koji je trenutačno u najvećoj “svađi” do sada s premijerom i predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem.

Barbarić je, govoreći o jučerašnjoj odluci Središnjeg izbornog povjerenstva o održavanju izbora u BiH, kazao kako je dobro da se gotovo svi politički akteri u Hrvatskoj slažu s legitimnim zahtjevima Hrvata u BiH, ali da nije dobro što ta tema postaje unutarnji politički prijepor u Hrvatskoj jer se, kako je kazao “uvijek lomilo na nama i koštalo nas”.

Potom je poručio kako se zastupnike 11. izborne jedinice omalovažava da bi odjednom postali bitni, a potom je spomenuo i predsjednika države, piše Večernji list.

– Nemamo problem sa stavom predsjednika Republike i cijenimo njegov beskompromisni stav. Nećemo zaboraviti njegov dolazak u Bosnu i Hercegovinu kad je bilo rušenje i paljenje, ali isto tako mi živimo sa Srbima i Bošnjacima u BiH. S njima moramo pregovarati – kazao je Barbarić.

Ova izjava Barbarića, člana HDZ-a i saborskog zastupnika te stranke, svakako je zanimljiva s obzirom na to da je predsjednik Milanović svojom najavom da će uložiti veto na ulazak Finske u NATO, ako se ne riješi pitanje izbornog zakona u BiH, izazvao niz kritika, posebice iz HDZ-a.

– Danas biti protiv ulaska Finske i Švedske u NATO savez jest udar u solidarnost i savezništvo cijelog demokratskog zapadnog svijeta protiv ovoga što čini Rusija u Ukrajini i ovdje je nesumnjivo riječ o proruskim stavovima – kazao je jučer predsjednik Sabora Gordan Jandroković iz Madrida.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!