Logo
Ispiši ovu stranicu

Čerkez: Krizni stožer razmatra mogućnost smanjivanja izolacije

Čerkez: Krizni stožer razmatra mogućnost smanjivanja izolacije

Pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez najavio je da će Krizni stožer zasjedati u utorak i razmatrati mogućnost smanjivanja izolacije osoba koje su bile pozitivne na koronavirus.

"Sigurno je da su u igri pet ili sedam dana. Vidjet ćemo koliko se tu može još nešto učiniti. Naravno preporuke su da se testira antigenskim testovima kako bi ljudi što manje čekali i kako bi bili učinkovitiji, jer sigurno s ovom količinom PcR testova teško je imati taj kontinuitet da se u 24 sata sve riješi", izjavio je Čerkez.

Konstatirao je da broj zaraženih raste.

"Evidentan je visok udio pozitivnih među testiranim. Više od 45 posto imamo pozitiviteta u broju testiranih, što znači da ove brojke koje imamo su značajno veće. Uglavnom dvije županije dobro testiraju to su Sarajevska i Hercegovačko-neretvanska županija", kazao je Čerkez.

Podvukao je da je za očekivati da ćemo imati određeni rast još nekoliko dana.

"Naravno, postoji jedan rizik koji je pred nama. To je vraćanje djece u školske klupe, ali smo optimistični da ćemo se sa sljedećim mjesecom početi spuštati u tom valu i da se ta situacija stabilizira", rekao je Čerkez.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!