Logo
Ispiši ovu stranicu

Počela sjednica Vijeća ministara BiH

Počela sjednica Vijeća ministara BiH

Sjednica Vijeća ministara BiH, koja je bila zakazana za 10. srpanj pa je odgođena, počela je danas u Sarajevu, a pred ministrima bi se između ostalog trebao naći Prijedlog odluke o privremenom financiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period srpanj- rujan 2019. godine.

Na sjednici bi, prema predloženom dnevnom redu, trebalo biti razmatran i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o polaganju pravosudnog ispita u BiH.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o utvrđivanju datuma početka rada Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, kao i Prijedlog odluke o prestanku rada Jedinice za implementaciju Projekta izgradnje Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

Trebao bi biti razmatran i Nacrta osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o saradnji na realizaciji Projekta autocesta/brza cesta Sarajevo – Beograd – Sarajevo, kao i Informacije o aktivnostima koje se poduzimaju na projektu “Izgradnja autoceste/brze ceste Sarajevo – Beograd – Sarajevo“.

Pred državnim ministrima bi se trebao naći i Prijedlog pisma podrške za Projekt izgradnje Bloka 7 u Termoelektrani “Tuzla“.

Trebali bi razmatrati i Informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata te Informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH za maj 2019. godine, kao i Prijedlog sporazuma o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga revidirane državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina, kao i Prijedloga akcijskog plana za izvršenje presuda Europskog suda za ljudska prava u predmetima “Zornić protiv BiH“, “Sejdić i Finci protiv BiH“ i “Pilav protiv BiH“.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!