Logo
Ispiši ovu stranicu

Predsjednik Vlade ŽZH primio izaslanstvo Središnje uprave HKD Napredak

Predsjednik Vlade ŽZH primio izaslanstvo Središnje uprave HKD Napredak

Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke primio je u ponedjeljak u Širokom Brijegu izaslanstvo Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva Napredak (HKD Napredak) na čelu s predsjednikom dr. sc. Nikolom Čičom.

Predsjednik Vlade izrazio je dobrodošlicu izaslanstvu Napretka i zahvalio im na posjetu.

Čiča je predsjednika Ćosića upoznao s radom i misijom HKD Napretka. Istaknuo je da društvo kojem je na čelu ima tri cilja u svome djelovanju te da je cilj nove Središnje uprave Napretka ojačati rad podružnica, osnovati nove podružnice te obnoviti rad podružnica u onim mjestima gdje Napredak ne djeluje već duže vremensko razdoblje.

Kazao je Čiča da mu je posebno zadovoljstvo što je podružnica Napretka u Širokom Brijegu obnovljena te je izrazio nadu da će ta podružnica obogatiti kulturni život Hercegovine.

Također, naglasio je da će Napredak nastaviti sa stipendiranjem darovitih studenata što je jedna od osnovnih aktivnosti tog Društva.

Zaključno je kazao da Središnja uprava s njim na čelu želi da HKD Napredak ostane nositelj i promicatelj kulture i tradicije Hrvata Bosne i Hercegovine.

-Gdje ima i pet Hrvata, želimo imati podružnicu, kazao je Čiča.

Predsjednik Ćosić istaknuo je da mu je poznata uloga Napretka kroz povijest, ali i u sadašnjosti. Izrazio je zadovoljstvo obnavljanjem rada podružnice u Širokom Brijegu i zaželio im uspješan rad te ostvarenje zacrtanih ciljeva.

Izaslanstvo HKD Napretka, uz predsjednika Čiču, činili su dopredsjednik Središnje uprave Miroslav Landeka, predsjednica podružnice u Ljubuškom Ivana Barišić te novoizabrana predsjednica podružnice u Širokom Brijegu Marijana Pažin Ivešić.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!