Logo
Ispiši ovu stranicu

Čović: Neki su iz Aluminija izvukli milijune i to prenose na političke stranke

Čović: Neki su iz Aluminija izvukli milijune i to prenose na političke stranke

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović izjavio je na današnjoj sjednici tog tijela da ne postoji njegova odgovornost za katastrofalno stanje u Aluminiju.

“Postoji puno modaliteta da se naprave snažni iskoraci. Dogovorili smo da djelujemo kroz sindikat, upravni i nadzorni odbor. S te strane ne bih želio da se stvari izmjeste iz te pozicije djelovanja”, kazao je Čović.

Naveo je da će biti brutalni kada sagledaju što se radilo u Aluminiju proteklih dvadeset godina.

“Budućnost treba prepoznati kroz jednu klasičnu menadžersku poziciju. Svaka osoba treba biti zaštićena i da se pokrenu neki procesi, ljevaonica, elektroliza… Postoji budućnost za nešto što je bilo strateško opredjeljenje u BiH”, rekao je on.

Napomenuo je kako nije bilo svejedno doći među ljude u Aluminiju.

“Ne postoji nikakva moja osobna moralna odgovornost. Ako je nekom trebalo zahvaliti posljednjih četiri-pet godina, onda sam to ja. To su prokomentirali ljudi iz uprave. Oni su uglavnom zvali Dragana da pitaju može li se nešto premostiti”, istaknuo je Čović.

Dodao je da se mora znati tko je što radio u Aluminiju posljednjih 20 godina, javlja klix.ba.

“U narednih sedam-osam dana imati ćemo jasniju sliku što se može uraditi za mjesec, godinu ili duže. Oni koji danas pokušavaju, koji su isisavali milijune – oni neće zaštititi svoju poziciju. Dragan nikad nikog nije zaposlio u Aluminij proteklih 15-20 godina”, kazao je Čović.

Naveo je da se to da srediti na zdravim ekonomskim osnovama, ali da je najvažnije da 900 radnika neće ostati ugroženo i da će za njih tražiti rješenja.

“Imate ljude koji su milijune izvlačili iz Aluminija. Njihovo djelovanje će se prenositi na političke stranke. Mi to nećemo dozvoliti i bit ćemo brutalni”, poručio je Čović.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!