Logo
Ispiši ovu stranicu

Preporuke stanovništvu na području Federacije BiH

Preporuke stanovništvu na području Federacije BiH

Stanovništvu na području Federacije BiH preporučuje se da zbog trenutne COVID-19 epidemiološke situacije maksimalno izbjegavaju privatna i javna okupljanja i ograniče svoja kretanja,

a u slučaju pojave nekih od simptoma kao što su povišena temperatura, kašalj, gubitak mirisa ili okusa, preporučuje se osobama sa simptomima, kao i članovima njihovog kućanstva da ostanu kući, te se telefonski jave nadležnom liječniku kako bi dobili daljnje upute.

Potrebno je pridržavati se mjera lične zaštite, držanje razmaka od dva metra i izbjegavanje rukovanja i grljenja, nošenje zaštitnih maski preko usta i nosa uz poštivanje distance od minimalno dva metra, često i temeljito pranje ruku, održavanje osobne higijene i higijene prostora, kao i da se poslodavci i zaposleni pridržavaju preventivnih mjera na radnim mjestima.

Vlada FBiH je, na hitnoj, telefonski održanoj sjednici, usvojila informaciju o epidemiološkoj situaciji COVID-19 u Federaciji BiH na dan 22.3.2021 .godine, te naredbe i preporuke Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, donesene s rokom važenja od 14 dana, računajući od 24.3.2021. godine. Federalni Zavod za javno zdravstvo izdao je preporuke za obavljanje djelatnosti u kontekstu COVID-19 i druge preporuke koje se mogu naći NA OVOM LINKU.


Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!