Logo
Ispiši ovu stranicu

Mario Kordić novi mostarski gradonačelnik

Mario Kordić novi mostarski gradonačelnik

Mario Kordić je novi mostarski gradonačelnik.

Novi je gradonačelnik osvojio 17 glasova dok je njegov protukandidat Zlatko Guzin osvojio 16. Nevažećih je bilo dva listića koja su pogrešno ispunjena.

Naime, Kordić i Guzin prošli su u treći krug nakon drugog kruga tajnog glasovanja održanog u četvrtom pokušaju.

U drugom krugu Kordić je osvojio 17 glasova dok je Guzin dobio povjerenje 14 vijećnika. Četiri vijećnika odlučila su u drugome krugu kako neće podržati niti jednog od kandidata.

Prije toga izbor mostarskog gradonačelnika pratile su sjednice na kojima su dominirale stanke ali i natezanja oko poslovnika. Tako je prvi krug glasovanja poništen jer pravila kažu da glasovanje mora biti tajno.

A nakon toga uslijedilo je tajno glasovanje poslije čega je uslijedilo napuštanje sjednice vijećnika SDP-a i PMP-a te potom iznošenje ideje BH bloka predložio potpisivanje političkog sporazuma prema kojem bi se na čelu Mostara tijekom sljedeće četiri godine rotirala tri gradonačelnika.

Takvu mogućnost podržali su vijećnici Koalicije za Mostar (SDA, SBB, DF, SBiH, BPS), dok su HDZ BiH i HRS prijedlog odbacili, ocijenivši ga neozbiljnim i protustatutarnim.

Vijećnik SDP-a Adil Šuta zatražio je da se vijećnica Naše stranke Irma Baralija očituje o tome zašto se ”preko vikenda” odustalo od te ideje, piše Bljesak.info.

Razočaranje odustajanjem od rotacije iskazali su i čelnik SDA Bakir Izetbegović te dužnosnik SDP-a Zukan Helez od kojeg je potekla navodno ta ideja.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!