Logo
Ispiši ovu stranicu

SUM Smart Campus predstavljen na svjetskoj konferenciji na Florida Gulf Coast University

SUM Smart Campus predstavljen na svjetskoj konferenciji na Florida Gulf Coast University

Sveučilište u Mostaru sudjelovalo je na WURI Ranking konferenciji (The WURI Ranking 2023 Conference) na Sveučilištu Gulf Coast Florida (Florida Gulf Coast University) u Fort Myersu na Floridi.

Konferencija je održana u hibridnom obliku te su predstavnici preko 100 sveučilišta iz cijeloga svijeta sudjelovali uživo i online, a ispred Sveučilišta u Mostaru kao online sudionik sudjelovao je Tomislav Papac, član Centra za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru (SUMIT).

Tomislav Papac je kroz prezentaciju predstavio dosadašnje aktivnosti, način implementiranja i provođenja projekta Smart Campusa na SUM-u kao i daljnje planove za razvoj projekta te je naglasio kako je primarni cilj projekta uključiti i educirati studente jer je sveučilište prepoznalo da studenti imaju potrebu za stjecanjem praktičnog znanja prije izlaska na tržište rada. Također, u sklopu izlaganja predstavio je Sveučilište u Mostaru i rad SUMIT-a naglasivši kako SUM ulazi u digitalnu eru, inicira digitalnu transformaciju i inovacije s ciljem da Sveučilište postane tehnološko i snažno središte, ali i s ciljem stvaranja učinkovitijeg i modernijeg obrazovnog okruženja na području cijele Bosne i Hercegovine.

Odabrana sveučilišta su prezentirala svoje inovativne programe u šest kategorija: industrijska primjena, poduzetnički duh, društvena odgovornost, etika i integritet, studentska mobilnost, krizni menadžment i četvrta industrijska revolucija. Poziv za predstavljanje projekta Smart Campus potvrđuje vrijednost i originalnost projekta Smart Campus te prepoznaje napore sveučilišta u implementaciji naprednih tehnoloških rješenja na svom kampusu. Predstavljanje na ovoj svjetskoj konferenciji može pridonijeti daljnjem razvoju Smart Campusa na Sveučilištu u Mostaru te pruža mogućnost stvaranja partnerstava s drugim sveučilištima i organizacijama koje se bave istim ili sličnim temama, otvarajući vrata za buduću suradnju i razmjenu ideja.

Konferenciju je organizirao Institute for Policy and Strategy on National Competitiveness (IPSNC), a partneri i glavni pokrovitelji konferencije su četiri svjetske institucije: Hanseatic League of Universities (HLU), The Institute for Industrial Policy Studies (IPS), Taylor Institute (TI) of Franklin University Switzerland (FUS) i United Nations Institute for Training and Research (UNITAR). Konferencija traje tri dana, a drugi dan konferencije na kojem je sudjelovalo Sveučilište u Mostaru bio je posvećen WURI rankingu i inovativnim programima sveučilišta. Konferenciju su  otvorili: Hyunjee Hannah KIM, znanstveni istraživač i profesor na Institutu za politiku i strategiju nacionalne konkurentnosti (The Institute for Policy and Strategy on National Competitiveness - IPSNC) i Mike Magee, rektor Sveučilišta Minerva (Minerva University) iz San Francisca čiji je program integriranog učenja proglašen najinovativnijim u svijetu prema WURI rankingu iz 2022. Drugi dan konferencije zaključio je dr. sc. Hwy-chang MOON, utemeljitelj WURI rankinga i predsjednik Instituta za politiku i strategiju nacionalne konkurentnosti (The Institute for Policy and Strategy on National Competitiveness - IPSNC) zahvalivši svima na sudjelovanju i zaključivši da bi inovativna sveučilišta u današnjem dinamičnom svijetu ne bi trebala biti fokusirana na samo jedno područje i  jedan cilj već kreirati fleksibilne vizije i ciljeve te na taj način pratiti dinamiku društva i svijeta. Sveučilišta se ne bi trebala oslanjati na uspjeh ili konkretan učinak već na proces i metode koje su dovele do uspjeha te ih ne bi trebao pratiti samo osjećaj postignuća već kontinuirano učenje koje nikad ne prestaje/završava.



Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!