Logo
Ispiši ovu stranicu

Dom zdravlja Ljubuški na završnoj konferenciji IMPHACT projekta

Dom zdravlja Ljubuški na završnoj konferenciji IMPHACT projekta

Predstavnici Doma zdravlja Ljubuški nazočili su na završnoj konferenciji IMPHACT projekta.

Dana 17. lipnja 2022 održana je završna konferencija IMPHACT projekta u Baru (Crna Gora). Projektni partneri predstavili su glavne ciljeve i rezultate projekta, ostvarene u posljednje 2 godine projekta.

Glavni cilj IMPHACT projekta je poboljšanje uslugu palijativne njege u regiji koje se postiglo ciljanim ulaganjem u novu opremu, uspostavom novih usluga (mobilni palijativni tim), razvojem procedura, alata i smjernica potrebnih za unaprjeđenje usluga u regiji, izradom e-platforme za podizanje svijesti građana o palijativnoj njezi te implementacijom nacionalnih i međunarodnih zdravstvenih standarda. 
 
Navedene aktivnosti utjecale su na kvalitetu usluga, sadržaja i vještina zdravstvenih djelatnika u javnom zdravstvenom sektoru koje su od osobite važnosti za najugroženije skupine u društvu. 
 
Zajednički ciljevi ostvareni su prekograničnom suradnjom tri susjedne zemlje koje dijele isti problem - nedovoljno razvijenu uslugu palijativne njege. 
 
Na završnoj konferenciji promoviran je i priručnik pod nazivom "Čovjek je čovjeku lijek", napravljen u sklopu projekta, a namijenjen je obiteljima palijativnih pacijenata. Priručnik će biti dostupan za besplatno preuzimanje na IMPHACT platformi
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!