Logo
Ispiši ovu stranicu

Za Brunu Stojića generali ne traže pomilovanje iako je odlužio 2/3 kazne!

Za Brunu Stojića generali ne traže pomilovanje iako je odlužio 2/3 kazne!

Dragi prijatelji, posjetio sam zaboravljenog Brunu Stojića u zatvoru u Grazu, ova posjeta bila mi je malo drugačija od prijašnjih – započinje objavu na svojm facebook profilu Miroslav Piplica.

“Bruno Stojić je ratni ministar obrane Herceg Bosne, Haški sud osudio ga je na 20 godina zatvora u grupi Hercegovačka šestorka.

Osuđen je zbog zapovjedne odgovornosti za zločine koje on nije napravio niti naredio. Bio je 42 mjeseca u kućnom pritvoru i evo 15 godina u Haškom i Austrijskom zatvoru.

Do sada praksa Haškog suda bila je puštanje optuženika na slobodu nakon odslužene 2/3 kazne što je Bruni bilo još prošle godine u siječnju.

Prošle godine u kolovozu zatražio je privremeno puštanje iz zatvora, na žalost prošle sedmice dobio je odbijenicu za puštanje iz zatvora, par sati nakon njegove odbijenice umro mu je otac, tako da smo bili i u Čitluku na sahrani. U pola godine Bruni je umro brat, majka i evo otac, prije par godina umro mu je i brat Joze, nikome nije mogao na sahranu.

Bruno Stojić ministar Herceg Bosne tolike godine leži u zatvoru zaboravljen i ostavljen na milost i nemilost, ni čestitke za Božić ili Uskrs ne dobije, vrlo mali broj ljudi dolazi mu u posjetu.

S druge strane ovih dana slušamo svakodnevno o zahtjevu puštanja iz zatvora Perkovića i Mustača Jugoslavenskih udbaša koji su krivi za mnoga mučka ubojstva hrvatskih emigranata, povezuje ih se i za ubojstva Mire Barišića, Paradžika i drugih domoljuba u Domovinskom ratu. Di je tu pravda i hrvatski osjećaj za Domoljuba.” – pita se u objavi Miroslav Piplica, prijatelj Brune Stojića.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!