Logo
Ispiši ovu stranicu

Biciklistička karavana Mostar – Vukovar stigla u Kiseljak

Biciklistička karavana Mostar – Vukovar stigla u Kiseljak
 
Deseta po redu biciklistička karavana prijateljstva Mostar Vukovar danas je uspješno završila prvu etapu dugu 120km.
 
Bicikliste je na Trgu Branitelja u Kiseljaku dočekao načelnik općine Kiseljak, gdin. Mladen Mišurić Ramljak.
 
Tridesetak biciklista iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske krenulo je na put dug 400 kilometara do herojskog Grada Vukovara. Biciklisti će putovati četiri dana, a danas su završili svoju prvu i kako kažu najtežu etapu od Mostara do Kiseljaka.
 
"Točno u 17 sati stigli smo u Kiseljak gdje smo na Trgu branitelja položili cvijeće i zapalili svijeću za sve poginule branitelje. Kiseljak se pokazao kao jako dobar domaćin, odmah po dolasku, bicikliste je dočekao i Mladen Mišurić Ramljak načelnik općine Kisljek,  koji je karavani poželio dobrodošlicu i pobrinuo se da svi biciklisti imaju okrijepu i smještaj pred sutrašnju etapu do Žepča", izjavio je Mario Marić, začetnik ideje Mostar - Vukovar.
 
"Iskreno me raduje što i općina Kiseljak može sudjelovati u karavni prijateljstva Mostar Vukovar. Želimo se pokazati kao dobri domaćini svim djevojkama i momcima koji sudjeluju u ovoj karavani, prijateljstva, ljubavi i zajedništva. Evo raduje me da smo ponovo nakon dvogodišnje pauze nastavili sa ovim projektom, zapravo sa ovom tradicijom, te želim cijeloj ovoj ekipi sutra sretan put do Žepča. Ovim putem želim ispred općine Kiseljak poslati pozdrave i poruku prijateljstva i zajedništva Gradu Heroju, odnosno Vukovaru", kazao je načelnik općine Kiseljak, gdin. Mladen Mišurić-Ramljak.
 
Sunčan dan i toplo vrijeme u Mostaru, kasnije se pretvorio u oblačan i prohladan dan popraćen jakom burom, tako da je i sam uspon uz Bradinu bio mnogo teži.
 
"Danas smo imali vjetar u prsa, ali to nije omelo ekipu u svojim namjereama i ovim putem ih sve želim pohvaliti na odličnoj vožnji. Također, želio bih se zahvaliti MUP HNŽ/K na profesionalnom obavljenom poslu. Policija je ispratila karavanu na pravom danu i pobrinula se da svi sigurno stignu do odredišta", kazao je Toni Zorić predsjednik udruge Herzegovina Bike.
 
"Također, veliko hvala ide načelniku općine Kiseljak, gdin. Mladen Mišurić-Ramljak na izvrsnom gostoprimstvu. Kiseljak se još jednom pokazao kao izvrstan domaćin, svi sudionici imaju okrijapu i smještaj kako bi se odmorili pred sutrašnji put do Žepča", dodao je Zorić.
 
Inače, Biciklistička karavana Mostar - Vukovar je nit prijateljstva između gradova Mostara i Vukovara koja će i ove godine, još jednom biti povezana neraskidivom vezom i to ne samo Mostara i Vukovara, već i svih onih općina i gradova kroz koje prolazi karavana, a koji su i domaćini karavane Kiseljak, Žepče i Županja, navode sudionici. Slogan ovogodišnje karavane prijateljstva je "Iz Hercegovine sa srcem", a upravo iz razloga što biciklisti sa sobom nose domaće proizvode iz Hercegovine svojim prijateljima u Bosni i Republici Hrvatskoj.
 
Sutra je pred biciklistima druga etapa u dužini od 80 kilometara, odnosno putovanje od Kiseljaka do Žepča. Biciklisti se nadaju kako će ih pratiti lijepo i sunčano vrijeme.
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!