Logo
Ispiši ovu stranicu

Nekadašnji nogometaš NK Ljubuškog teško bolestan

Nekadašnji nogometaš NK Ljubuškog teško bolestan

Vijest da je Mladen Bartolović teško bolestan potresla je bh. javnost.

Iako rođen u Zavidovićima, nogometno ime “Bartol” je napravio u HNL-u gdje je postao kultni lik, a pamtimo ga i po tome što je u eri Blaža Sliškovića nosio i dres reprezentacije BiH. Činio je čak i tandem sa Sergejom Barbarezom, piše pogled.ba.

Po završetku karijere Bartolović je ostao živjeti i raditi u Vinkovcima, a za njegovu bolest se vjerojatno ne bi ni znalo da mu navijači Cibalije nisu pružili podršku u ovoj životnoj borbi. “Bartole, pobjeđivao si ti i puno veće frajere, ne sumnjamo da ćeš predriblati i ovoga”, poručili su mu navijači Cibalije koji, kao i njegovi prijatelji, bivši suigrači, treneri…, žele samo jedno – da se što prije vrati normalnom životu.

O Bartoloviću je za Reprezentacija.ba govorio i Blaž Slišković kod kojeg je upisao 17 nastupa za državni tim. Potresen je i Baka. – Pročitao sam da je bolestan, ali nisam znao koliko je to ozbiljno. Sada vidim da jeste. Kao njegov bivši trener i kao ljudsko biće sam tužan i depresivan. Mladena mnogo cijenim.

Teško mu riječima možemo pomoći. Ipak, on je čvrst i jak, vjerujem da će pobijediti i u ovoj najvažnijoj utakmici, kaže Slišković. Nije Bartolović pretjerano zabijao golove, nije ni trčao najbrže, ali se urezao u pamćenje navijača svojim požrtvovanim odnosom prema grbu.

– Mladen je bio, prije svega, kvalitetan igrač. Upravo zbog toga sam ga i pozivao u reprezentaciju, a ono što me je veselilo, jeste da je svaki put na okupljanje dolazio s osmijehom na licu bez obzira ima li privatne probleme. To nikada nije prenosio na tim. U svakoj utakmici je davao maksimum. Osobito pamtim njegovu utakmicu protiv Malte.

Doznali su i gdje je Slišković, šta radi… Bez posla je otkako se razišao sa Željezničarom.

– Tu u Mostaru odmaram, gledam, tražim neki posao. Teško je uslijed cijele ove situacije pronaći nešto kako treba, ne samo za mene, nego za bilo kojeg trenera. Ne krije da bi se volio ponovno otisnuti u inozemstvo. Posljednja epizoda u BiH nije bila baš najuspješnija.

– Volio bih, naravno. Prije Željezničara sam radio u Hong Kongu. To razdoblje me je preporodio, osjećao sam se super, nikakvih fizičkih i psihičkih problema nisam imao. Sve je bilo na mjestu, na vrijeme, moje je bilo samo da razmišljam o nogometu i poslu za koji sam plaćen. Nisam brzoplet. Razmislit ću kada dođe neka ponuda, a ako je prihvatim, to će onda biti sa zadovoljstvom. Siguran sam da mogu još dosta godina raditi. Osjećam se dobro, poručio je Slišković.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!