Logo
Ispiši ovu stranicu

Tradicionalna 9. Raštikijada u nedjelju na Agroturizmu Marića Gaj

Tradicionalna 9. Raštikijada u nedjelju na Agroturizmu Marića Gaj

U nedjelju 31. listopada 2021. godine, na Agroturizmu Marića Gaj u Ružićima kod Gruda, održat će se tradicionalna deveta manifestacija Raštikijada 2021.

Natjecanje u pripremi jela od raštike već je postala tradicionalna manifestacija za ovo doba godine, te je iz godine u godinu posjećuje sve više posjetitelja.

Osnova je natjecanje u kuhanju raštike i promocija istih. Natjecanje će se odviti u dvije kategorije, prva je tradicionalna hercegovačka raštika koja se kuha s mesom (suhim ili svježim), a druga kategorija su inovativna jela. Od raštike se mogu raditi predjela, glavna jela, napitci i deserti. U drugoj kategoriji su također uključena i internacionalna jela od raštike koja se u svakoj regiji ili državi priprema na poseban način.

rastikijada_2.jpg

Raštikijada je prilika da se na jednom mjestu okupe svi ljubitelji ovog skoro zaboravljenog jela te da se razmjene najbolji recepti i iskustva. U kategoriji inovativna jela ocjenjuje se najbolje glavno jelo od raštike, najbolje predjelo, najbolji napitak, najbolji desert i najbolje internacionalno jelo od raštike. Ovu kategoriju posebno ocjenjuje žiri sastavljen od entuzijasta i ljubitelja raštike. Nagradit će se i najšarmantnija ekipa. Pored toga nagrađujemo i ekipu s najboljim štandom, navedenu nagradu zaslužit će ekipa koja se bude istaknula uređenjem, prezentacijom i gastro ponudom na svom štandu, istaknuli su organizatori.

U sklopu manifestacije bit će priređen i bogat zabavni program uz tamburaše i hercegovačke gangaše.

Program počinje prijavom ekipa od 13 do 14 sati, nakon čega će uslijediti natjecanje u kuhanju raštike, zatim otvaranje za posjetitelje, te završetak kuhanja i početak ocjenjivanja jela. U večernjim satima bit će proglašenje pobjednika i zabava uz kulturno-zabavni program do kasnih večernjih sati.

Za posjetitelje koji žele kušati raštiku i hercegovačke specijalitete, uživati u domaćim vinima i rakijama te dobro se zabaviti uz tamburaše uz kupnju promo čaše od 20 KM(80 kuna) osiguran je ulaz i sve navedeno.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!