Čilić upisao i treći poraz, Petrović do druge pobjede i epiteta najugodnijeg iznenađenja

Posljednji meč po skupinama na Adria Touru u zadru je odigran između Marina Čilića i Danila Petrovića, a srpski je tenisač svladao Hrvata s 2-0 u setovima...

Završeno je natjecanje u skupinama na Adria Touru u Zadru, a u skupini B je svoj nastup s trećim porazom neslavno završio Marin Čilić. od njega je s dvaput po 4:2 bolji bio srpski tenisač i najugodnije iznenađenje turnira Danilo Petrović koji je s omjerom 2-1 završio drugi u skupini.

Čilić je opet u meč krenuo s nesigurnim servisom pa je Petrović to iskoristio uz dobar retern i Čilićevu dvostruku grešku za break odmah na početku. Imao je Petrović dvije šanse za oduzimanje servisa, Čilić je spasio prvu, ali drugu nije mogao.

Stabilizirao se Čilićev servis u sljedeća dva servis gema, a vraćanje srpskog tenisača je palo, ali je i Petrović svoj servis sigurno obranio te je prvi set uzeo s 4:2 zahvaljujući mnogo mirnijoj i stabilnijoj igri od one hrvatskog tenisača.

U drugi je set Čilić krenuo mnogo bolje te je u svoja dva prva servis gema Petroviću dopustio tek poen, a sam je došao do 40:40 na protivnikovom početnom udarcu. No Petrović je na toj lopti pokazao mirnoću te je obranio prvu Čilićevu priliku za oduzimanje servisa.

U četvrtoj igri drugog seta se dogodila neobična situacija i kratki prekid jer je Petrovića u nadlakticu lijeve ruke ubola pčela. Na sreću, to nije jača ruka srpskog igrača pa je sigurno odservirao i nadoknadio Marinovih 0:15 za izjednačenje na 2:2.

U petoj su se igri opet prokazali Čilićevi problemi pa je ponovno došlo do izjednačenja na kojem Marin ne ubacuje prvi servis, a iz drugog pokušaja Petrović sjajno vraća sporu lopticu i radi novi break za 3:2 te sam servira za pobjedu što je odradio uspješno i slavio s 4:2, 4:2.

Petrović je tako slavljima protiv Zvereva i Čilića zasigurno osigurao epitet najvećeg otkrića turnira, dok Čilić nastup u Zadru završava s tri poraza. Finale između Đokovića i Rubljova je na rasporedu u 20 sati.

Adria Tour Zadar, treće kolo, grupa B:
Danilo Petrović (Srbija) - Marin Čilić (Hrvatska) 4:2, 4:2

 
index Instagram400x230 youtube