Čilić srušio Novaka, Hrvatska povela na ATP kupu u Australiji

Hrvatska muška teniska reprezentacija povela je sa 1-0 protiv Austrije u susretu 1. kola skupine E ATP kupa u Sydneyu...

Hrvatska muška teniska reprezentacija povela je sa 1-0 protiv Austrije u susretu 1. kola skupine E ATP kupa u Sydneyu nakon što je Marin Čilić svladao Dennisa Novaka sa 6-7 (4), 6-4, 6-4 nakon dva sata i 26 minuta igre.

Naš trenutačno drugi igrač do pobjede protiv 108. igrača svijeta Novaka u njihovom prvom međusobnom ogledu stigao je teže od očekivanog iako niti jednom u dvoboju nije izgubio servis.

U prvom setu Čilić je dva puta stizao do "break-lopte", prvi put kod vodstva 2-1, a drugi put kod vodstva 5-4, ali u oba je navrata 26-godišnji Austrijanac reagirao odličnim servisima. Prvu Novakovu priliku za oduzimanje servisa u dvoboju, do koje je stigao kod rezultata 3-3, Čilić je spasio asom iz drugog servisa.

Prethodno je naš igrač propustio realizirati 40-0. Ključnim se u "tie-breaku" prvog seta pokazao Čilićev promašeni volej kod rezultata 4-4 kojim je Novaku dopustio "mini-break" prednosti, a Austrijanac je ponuđeno znao prihvatiti i s dva osvojena poena na svom servisu riješiti prvu dionicu meča u svoju korist.

Sve do rezultata 4-4 u drugom setu oba su igrača sigurno držala svoj početni udarac, a onda je Čilić stigao do dvije vezane "break-lopte". Iskoristio je prvu, a zatim taj "break" i potvrdio servisom za set.

Čilić je kod rezultata 1-1 u trećem setu stigao do prve prilike za oduzimanje servisa Novaku u toj dionici, no Austrijanac je opet dobro servirao, no kod rezultata 3-3 novu priliku Čilić nije propustio. U posljednjoj igri susreta Čilić je malo zakomplicirao situaciju, nakon što je poveo sa 40-15 napravio je tri neprisiljene pogreške zaredom i ponudio Novaku "break-loptu" za povratak u susret. Srećom, tada je pogodio odličan prvi servis, stigao do izjednačenja, a onda je osvojio i sljedeća dva poena za pobjedu.

U drugom susretu snage će odmjeriti prvi "reketi" ovih reprezentacija, Borna Ćorić i Dominic Thiem, dok su za dvoboj parova za Hrvatsku prijavljeni Ivan Dodig i Nikola Mektić, a za Austriju Oliver Marach i Juergen Melzer.

U prvom dvoboju ove skupine Argentina je svladala Poljsku sa 2-1. Argentinu je u vodstvo doveo Guido Pella koji je svladao Kamila Majchrzaka sa 6-2, 2-6, 6-2, na 1-1 poravnao je Hubert Hurkacz koji je bio bolji od Diega Schwartzmana sa 4-6, 6-2, 6-3, da bi u odlučujućoj igri parova Maximo Gonzalez i Andreas Molteni nadigrali Huberta Hurkacza i Lukasza Kubota sa 6-2, 6-4.

Plasman u četvrtfinale ATP kupa izborit će šest pobjednika skupina te još dvije najbolje druge reprezentacije.

Hrvatska će u 2. kolu u ponedjeljak igrati protiv Poljske, dok će u srijedu u 3. kolu suparnik našim tenisačima biti Argentina.

 
index Instagram400x230 youtube