Dugačak red pred SEHA ligom, BiH opet sanja predstavnika

Odustajanjem Kineza otvorilo se jedno mjesto u SEHA ligi. Iako je gazda bukureštanskog Dinama još prije nekoliko mjeseci slavodobitno potvrdio da su oni ti jer su ih "zvali iz lige" - iako se sve dogodilo prije nego je Pekinško sveučilište odlučilo ne napuštati Kinu do daljnjeg - u red je stalo još nekoliko klubova.

U SEHA ligu želi novi grčki prvak AEK koji je ozbiljne namjere potvrdio dovođenjem Španjolca Christiana Ugaldea, koji je prošao Barcelonu, Veszprem i posljednje Hannover-Burgdorf, te austrijskog reprezentativnog golmana Thomasa Bauera. Prije dvije godine Atenjani su bili finalisti Challenge kupa, a domaću utakmicu protiv rumunjske Turde odigrali u OAKA areni, domu košarkaša Panathinaikosa. Dakle, rade ozbiljnu rukometnu priču.

Uz Dinamo i AEK mjestu i pozivu nada se jedan bivši član, banjolučki Borac, no kvaliteta zasad ne prati prva dva kandidata. Ostali članovi i dalje su isti, Veszprem, Vardar, PPD Zagreb, Meškov Brest, Nexe, Motor, Vojvodina, Tatran Prešov, Eurofarm Pelister, moskovski Spartak koji je u međuvremenu postao CSKA i Metaloplastika. Opcija je i proširenje na 14 klubova, kao i organiziranje nekoliko turnira prije onog završnog umjesto tradicionalnog ligaškog dijela. No prvo treba u rujnu u Zadru završiti tekuću sezonu i stvoriti uvjete za novu. Za ostalo ćemo već lako...

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 16 Srpanj 2020 08:30
 
index Instagram400x230 youtube