Zagrebački kinezi otkazali SEHA ligu, u PPD Zagreb zabrinuti

Dvoranski sportovi su itekako pogođeni ovom pandemijom koronavirusa. Situacija u cijelom svijetu je vrlo teška i veliki je upitnik što i u koliko mjeri će se moći održavati.

"Kinezi su definitivno otkazali jer smatraju da se SEHA liga na jesen neće igrati. Ugovor koji imamo je tako na čekanju i to nam je odnijelo 25 do 30 posto planiranih sredstava. Osim toga i Grad Zagreb je smanjio davanja te je jasno da je situacija potpuno drugačija. Na kraju prošle sezone rekli smo da ćemo biti spremni na svaki scenarij jer bi bilo licemjerno staviti sport u ovo vrijeme ispred drugih bitnijih stvari. Napravljen je cijeli plan i sve stavljeno na minimum i mislim da ćemo uspjeti prebroditi novonastalu situaciju. Dugoročno će to biti teško i trebat će na državnoj razini pronaći način funkcioniranja za one najvažnije klubove koji postižu europski i svjetski vrijedne rezultate", kaže Šupuković za Sportske novosti.

Šupuković priznaje kako je veliki problem i upitnik što će biti s europskim kupovima.

"Zabrinutost je velika u cijeloj Europi u svim sportovima. Prije nekoliko dana imali smo online sastanak s EHF-om oko Lige prvaka i svi su vrlo zabrinuti oko igranja na jesen. Bilo je prijedloga da se na gostovanja putuje čarterima, ali se javio Bruno Martini i odmah rekao kako je to i za njegov PSG preskupo. Kiel je predložio Njemačkom rukometnom savezu da se tek u veljači krene sa sezonom pa je odbijen. Mi se nadamo da će SEHA krenuti i da ćemo odraditi i Final Four, ali i to je vrlo upitno. Nitko trenutno nema rješenje."

Ono što je opcija je igranje samo domaćih prvenstava.

"To je lako moguće ako granice budu zatvorene zbog pandemije, tada bi sva ostala natjecanja bila suspendirana. Voljeli bi mi da je drugačije, ali lako je moguće da PPD Zagreb i Nexe budu igrali samo domaće prvenstvo."

Što se tiče priprema za novu sezonu, one bi trebale krenuti 19. srpnja, ali ovisit će o tome kada će i hoće li krenuti ostala natjecanja. "Nema smisla da smo toliko dugo na okupu ako natjecanje bude kasnilo."

 
index Instagram400x230 youtube