Zadro dokazao da srpski predstavnici koče rukometni šport u BiH

Upravni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine i dalje se ne uspijeva sastati kako bi odlučivao o pitanju zaključenja Premijer lige.

Tri sjednice UO-a RS-a BiH nisu imale kvorum za odlučivanje jer nisu stigli predstavnici iz RS-a RS, a prethodno je održan i kolegij članova predsjedništva RS-a BiH na kojem je dogovoreno održavanje sjednice UO. Ništa od toga se nije dogodilo, a kad se ljudi ne sastaju i razgovaraju, onda se, logično, nije moguće ni dogovoriti.

Kao uvjet svog dolaska predstavnici RS-a RS su tražili da se na UO uvrsti dnevni red koji su oni predlagali, pa je tako na kraju i napravljeno, samo kako bi se UO konačno sastao. U telefonskoj i elektronskoj komunikaciji članova UO-a RSBiH potpredsjednik Marinko Umičević je potom dao potvrdu da je suglasan s dnevnim redom i prihvaćena je njegova sugestija da sjednica UO-a bude 2. srpnja, da bi potom obavijestio članove UO-a da ipak predstavnici RS-a neće doći na sjednicu jer je “predsjednik Zadro nastavio sa svojim podvalama”. Zadro je zbog ove izjave reagirao i dostavio nam elektronsku prepisku članova UO-a ističući da se tu vidi “tko iskrivljuje činjenice”.

Iako su napravljeni novi ustupci kako bi se UO barem sastao, što bi trebala biti barem moralna i ljudska obveza nekoga tko vodi rukomet u jednoj državi, iz RS-a RS su međutim još jednom potvrdili da je cilj samo iznalaženje novih razloga za opstrukciju rada i funkcioniranja Saveza, očito se ne vodeći bilo kakvim sportskim razlozima.

 – Valjda je poslije ovoga svima jasno što je i tko je tu. Ali to je ipak manje bitno od pitanja što dalje uraditi. Plan je bio održati skupštinu, ali pitanje je kako će i to proći. Jer sličan scenarij bi mogli imati i tu jer nam se to već dogodilo 2018. godine, rekao je predsjednik RSBiH Slobodan Zadro, a prenosi dvevni.ba.

On je istaknuo da mu je i dalje osnovni cilj održati sjednicu, a prije toga i kolegij predsjedništva.

Ukupno gledano, sama činjenica da se Upravni odbor RS-a BiH ne može sastati već dva mjeseca djeluje nevjerojatno, a za takvu neodgovornost u radu kao jedinim razumnim i moralnim se čine ostavke ili barem kazne. Ipak postojeće procedure ni to ne dozvoljavaju. Umičević je u svom javnom istupu jučer najavio da razmišlja da podnese ostavku, a koliko je to zaista mislio, pokazat će vrijeme. S druge strane logičnim se čini da svi koji ne žele raditi, sastajati se i dogovarati, bi trebali svoje pozicije prepustiti drugima, voljnim da rade za napredak sporta. Er.B.

 
index Instagram400x230 youtube