David Mandić i Matej Hrstić saznali suparnike u novoj sezoni Lige prvaka

David Mandić i Matej Hrstić saznali su suparnike u novoj rukometnoj sezoni Lige prvaka.

U Arenu će doći Domagoj Duvnjak s Kielom, Luka Cindrić s Barcelonom i Manuel Štrlek s Veszpremom.

Tri teškaša i četiri protivnika iz nešto lakše kategorije. Reklo bi se, skoro pa idealno za PPD Zagreb. Ždrijeb sadržajem i vizualnim identitetom osvježene rukometne Lige prvaka, koji se u Beču održao online po korona-regulativi, smjestio je zagrebaše u skupinu B s teško dodirljivima Barcelonom, Veszpremom i Kielom te Aalborgom, Nantesom, Motorom i Celjem.

Nije sve moglo biti idealno, ali ispalo je, unatoč Vardaru i Kielcu u drugoj skupini (dva kluba iz iste zemlje nisu mogli u istu skupinu), sasvim zadovoljavajuće. Nantes ima najveću reputaciju poslije Barce, Kiela i Veszprema premda lani nije blistao, dok su Aalborg, Zagrebov znanac iz prošle sezone, neizbježni susjedi iz Celja i Motor protivnici taman po mjeri.

U drugoj su skupini PSG i Pick Szeged veliki favoriti za broj jedan i dva, prijetit će Flensburg, ali i Kielce sredi li financije. Porto i Vardar prate, Meškov misli da može također, dok Elverum tu, realno, nema šanse.

Prva dva kluba iz svake skupine izravno će u četvrtfinale, oni od trećeg do šestog mjesta igrat će osminu finala (3-6, 4-5), dok zadnja dva završavaju natjecanje koje, plan je takav ne poremete li ga novi valovi, treba krenuti 16. rujna.

Skupina A:

Vardar
PSG
Kielce
Porto
Pick Szeged
Meškov Brest
Elverum
Flensburg

Skupina B:

Barcelona
Veszprem
Kiel
Aalborg
Nantes
Motor
Celje
PPD Zagreb

 

 
index Instagram400x230 youtube