Zlatko Horvat u Metalurgu

Iako je imao ponudu PPD-a, kapetan i legenda kluba Zlatko Horvat (35) ipak je odlučio karijeru nastaviti u makedonskom Metalurgu.

Iskusno krilo podržat će novi projekt kluba koji je nekad trenirao izbornik Červar.

Dugih 25 godina bio je u klubu, prošao je sve uzraste i na kraju kapetanski vodio klub. 'Zagrebački Totti' ipak je odlučio napustiti matični klub i otići u Makedoniju. Zlatko Horvat (35) više nije "plinar".

- Bilo je teško donijeti ovu odluku. Imao sam pregovore sa Zagrebom, ali došla je korona. Pale su financije i htio sam probati nešto novo. Došla je ponuda iz Makedonije gdje sam se vidio u njihovom novom projektu. Potpisao sam na godinu dana - rekao nam je Zlatko Horvat.

Novi je trener postao njegov nekadašnji suigrač kako iz kluba, tako i iz reprezentacije Igor Vori (39), ali 'kaubojski' duo sad neće zajedno nositi Zagreb.

- Drago mi je da je Vori postao trener. Žao mi je što nećemo surađivati kao nekad na terenu. Vori je dobro rješenje za Zagreb. Donijet će novu energiju i ne sumnjam da će biti dobar. Na kraju su jako bitne bile financije, a ja sam već i prije htio otići vani i okušati se, a sad ću to napraviti. Zagreb je moj klub zauvijek - završio je novi igrač Metalurga.

 
index Instagram400x230 youtube