Vori smijenio Kelentrića i proglasio Jovićevog sina prvim čovjekom vratara PPD-a

Arian Jović je sin Božidara Jovića. Bio je u kadru momčadi godinama, nikada nije branio, uvijek je bio treći vratar.

Znači nije imao nikakvu privilegiju na bilo koji način jer je on zapravo branio samo kad netko drugi nije mogao. Tako da u tom kontekstu ne vidim problem. Igor je rekao da je Arian taj, da on želi nove, mlade ljude, da on misli da s novim ljudima, novom energijom, on može ostvariti prosperitet i u neku njegovu viziju se Mario Kelentrić kao trener vratara nije uklapao.

E sad... On najbolje zna zašto je to tako, rekao nam je Vedran Šupuković, direktor RK Zagreba na pitanje kako to da je mladi Arian (24) sa slabim vratarskim iskustvom i nikakvim trenerskim postao prvi čovjek vratara najtrofejnijeg domaćeg rukometnog kluba.

- Nema nikakvog razloga da to pitanje ne postavite. Svatko ima pravo postaviti to pitanje, to je legitimno - rekao nam je Šupuković pa dodao:

- Igor je dobio odriješene ruke u biranju stručnog stožera. Niti jedan čovjek u stručnom stožeru nije mu nametnut ni na koji način, tako da je to njegov odabir - rekao je.

Tom je stručnom stožeru glavni trener Igor Vori, legenda hrvatskog rukometa, dijete kluba, čovjek koji je svoj zadnji igrački atom snage dao u ovaj klub. Prve do sebe je postavio Denisa Špoljarića, Ariana Jovića i Šimu Tomaševića. Od ta tri suradnika, samo jedan nije bio i uz Veselina Vujovića, a to je Arian Jović - novi trener vratara koji je na tom mjestu zamijenio Marija Kelentrića nakon 12 godina rada u zagrebačkom klubu.

Kelentrić svoj odlazak nije htio komentirati za medije, ali se na Facebooku emotivno oprostio od svog dugogodišnjeg poslovnog doma u kojemu je u 12 godina osvojio 22 titule.

- Stožer koji je danas predstavljen potpuno je Igorova želja i nema veze ni sa kim drugim. Pogotovo nema veze sa mnom koji se ne bavim sportskim sektorom uopće. Nije mi neugodno dati komentar o tome, nije mi to problem - rekao je Šupuković, jedini čelnik zagrebaša koji se javio na naš poziv.

Naime, Arian se ogradio već i prije no što smo postavili pitanje rekavši da sva pitanja upućujemo izravno klubu, iako nam je klub dao pravo da nazovemo izravno protagoniste ove priče. Ipak, gospodin Šupuković rekao nam je kako je on bio tek na trećem sastanku s Igorom Vorijem.

- Igor Vori bio je inicijalno na sastanku s Josipom Valčićem, onda s Josipom i Božidarom Jovićem, a na trećem sastanku sam bio i ja prisutan. Rečeno mu je: "Ti dolaziš, biraš stručni stožer." Kao što je bilo i prošli put kad je dolazio Veselin Vujović. Tada je bio smijenjen cijeli stručni stožer na čelu s Brankom Tamšeom. On je rekao želim iz tog stručnog stožera Marija Kelentrića, on ga je htio. Rekao je želim nekoga mlađeg s imenom i prezimenom, tad je došao Denis Špoljarić. Tako je i sada Igor bez ikakvih sugestija kluba rekao da je to taj stručni stožer. Najbolje da za komentar zašto je odabran Arian pitate Igora.

Tako je i bilo, barem smo tako htjeli, ali novoga trenera nažalost nismo uspjeli dobiti na telefon jer nedostupan, kaže teta iz telefona.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 02 Lipanj 2020 21:56
 
index Instagram400x230 youtube