Dogovorena sjednica UO RS BiH, možebitno proširenje lige na 20 klubova!

Nakon što se Upravni odbor Rukometnog saveza BiH nije uspio dogovoriti o prekidu ili nastavku Premijer lige BiH, povjerenik natjecanja Srđan Jović objavio je Glasnik broj 19 u kojem se navodi da je novi prvak BiH RK Borac Banja Luka, dok Premijer ligu BiH napuštaju Goražde, Iskra i Drina.

Danas su održane konsultacije Predsjedništva Rukometnog saveza BiH u sastavu Slobodan Zadro, Marinko Umičević i Mensur Sinanović.

Dogovoreno je da se održi sjednica Upravnog odbora RSBiH 12. lipnja, a na toj sjednici naći će se samo jedna točka dnevnog reda s četiri podtočke. Ta točka dnevnog reda je konačna odluka o završetku sezone, a podtočke su prijedlozi o rješavanju statusa Premijer lige BiH. Jedan je prijedlog Rukometnog saveza RS-a, drugi je RS Federacije BiH, treći RS Herceg-Bosne, a četvrti je samostalni prijedlog člana UO Mensura Sinanovića.

Kako saznajemo Sinanovićev prijedlog će biti da se liga proširi na 20 klubova i da se ona podijeli na dvije skupine po 10 ekipa. Nakon toga bi se igrala razigravanja za prvaka i ispadanje. Točan model prijedloga bit će poznat narednog tjedna.

 
index Instagram400x230 youtube