Zadro: Povjerenik odlučuje u regularnom dijelu natjecanja, a sada samo provodi odluke UO

Nesuglasice unutar Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine se nastavljaju po pitanju odluke o Premijer ligi BiH, a ulje na vatru je dosuo povjerenik natjecanja Srđan Jović koji je objavio odluku o okončanju prvenstva i proglašenju prvaka te klubova koji ispadaju.

Još ranije je bilo jasno kako Rukometni savez RS traži da upravo povjerenik donese odluku, dok su ostali isticali da on za ovo nema uporišta prema statutu Saveza jer u ovakvim okolnostima kao što je pandemija, o prvenstvu može odlučiti samo Upravni odbor RS-a BiH.

To je nedavno izjavio i predsjednik RSBiH, Slobodan Zadro.

 – Povjerenik može odlučivati u regularnom dijelu natjecanja, ali u situaciji više sile kao što je ova, o prvenstvu odlučuje Upravni odbor. Potom UO prosljeđuje odluku povjereniku da je on provede, rekao je Zadro.

Upravo je predsjedništvo RS-a BiH trebalo imati sastanak na kojem su trebali dogovoriti sjednicu Upravnog odbora koji je propustio posljednja dva termina jer su iz RS-a RS najavili da neće ni doći te tako opstruirali rad UO koji bez njih nema kvoruma za odlučivanje.

Odluka povjerenika je tako samo još jedan potez koji više liči na političku bitku nego sportski pristup problematici, odnosno nedostatak prave volje da se pristupi dogovaranju – nešto što je postalo uobičajen proces u bh. rukometu.

S obzirom da je još dosta vremena do kad iz Saveza mogu prijaviti klubove u europske kupove (13. srpnja), vjerojatno možemo očekivati još puno nebuloznih/infantilnih poteza iz struktura koje vode rukomet u BiH – jer jučerašnja odluka povjerenika nikako nije kraj priče o prekinutoj rukometnoj Premijer ligi BiH.

 
index Instagram400x230 youtube