Bivši "Skaut" Terzić: Ponosan sam što na ovakav način odlazim iz Veszprema [video]

Nekadašnji igrač Izviđača iz Ljubuškog Mirsad Terzić (36) je prije nekoliko dana dobio veliko poštovanje od strane navijača mađarskog Veszprema koji napušta nakon što je 11 godina igrao za taj klub.

Terzić je mislio da ide u običnu šetnju, a u parku ga je dočekalo više od 200 navijača koji su iz cijele Mađarske stigli u njegovim dresovima kako bi mu se zahvalili i poručili da se vrati u Veszprem.

Terzić je prokomentirao iznenađenje koje su mu priredili navijači Veszprema.

“Teško je dati bilo kakav komentar na ovo iznenađenje navijača Veszprema. Sam njihov gest govori dovoljno o njihovom odnosu i uzajamnom poštovajnu. Bio sam zaista iznenađen, ali kada pogledam šta se desilo u proteklih 11 godina i nakon ovog, tako da kažem, izjavljivanja poštovanja navijača, mogu biti ponosan što na ovakav način odlazim iz Veszprema. Vidim da bi ljudi voljeli da se nakon završetka karijere vratim u Vezsprem u nekoj funkciji, odnosno da ponovo budem u klubu. To je pozitivna stvar za mene i moju obitelj. Sretan sam što su moja djeca i moja supruga mogli vidjeti da se radom i uzajmnim poštovanjem može mnogo toga dostići. Bio je to jako lijep dan”, rekao je Terzić, rukometaš koji je ostavio dubok trag u Ljubuškom.

Mirsad Terzić je rođen 1983. godine u Priboju. U igračkoj karijeri nastupao je za sarajevski Željezničar, afirmaciju je doživio u Izviđaču iz Ljubuškog, Zagreb, Celje te Veszprem. Za mađarski Vezsprem je igrao posljednjih 11 godina, a nedavno je potpisao ugovor s Wislom Plock iz Poljske. Prema mišljenju mnogih je jedan od najboljih obrambrenih rukometaša na svijetu. S Izviđačem je dva puta bio prvak BiH, dok je s Veszprem osvojio osam titula prvaka Mađarske i čak 10 Kupova ove države. Za rukometnu selekciju BiH nastupa već 17 godina, odigrao je blizu 500 susreta te igrao na Svjetskom prvenstvu 2015. godine i Europskom prvenstvu 2020. godine.

 
index Instagram400x230 youtube