Bivši "Skaut" Prce: Teško se vratiti u ovako kratkom razdoblju, ali biće zanimljivo kako će sve to izgledati

Teško ćete u Europi pronaći dvoranska natjecanja za koja je najavljen nastavak i završetak prvenstva kroz borbe na terenu, posebno u rukometu.

Ipak rukometno prvenstvo i Kup će za ovu sezonu biti zaključeno na Kosovu gdje za tamošnjeg prvaka, Besa Famgas, nastupaju dvojica Čapljinaca, Nikola Prce i Ante Kukrika, sadašnji i bivši član rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Iako su na Kosovu restrikcije bile jako stroge još do jučer, klubovi su prije nekoliko dana krenuli u pripreme, a nastavak natjecanja ih očekuje 13. lipnja.

 – Osobno nisam primijetio da još netko nastavlja prvenstvo u Europi. Od danas su mjere blaže pa možemo izlaziti od 5 u jutro do 9 navečer, rekao je jučer Nikola Prce.

Sportske ekipe su imale posebnu dozvolu za rad pa je njegova već u treningu.

 – Počeli smo trenirati na stadionu, iako ni dosad nismo imali nikako slobodno jer smo radili virtualne treninge, koji međutim nisu toliko učinkoviti bez specifičnih vježbi i trčanja. Nismo zapušteni, ali je teško poslije dva i pol mjeseca i svi igrači su poslije četiri treninga jako umorni. Dosad su to bili fitnes treninzi, pa je trkački dosta teško, govori Prce.

Opasnost po zdravlje je uvećana zbog kratkog perioda adaptacije tijela na dodatni fizički stres.

 – Sve je zbijeno u malo vremena jer liga počinje 13. lipnja. Biće malo teško, ali ovo su ipak neki prvi znaci da se vraćamo normalnom treningu. Očekujemo i povratak u dvoranu od 1. lipnja.

Poslije tolike pauze svakako je pitanje kako će sve to izgledati.

Njegov klub će u svakom slučaju, kao branitelj naslova, biti favorit prvenstva i završnice Kupa.

 – Umjesto Lige 6 će se igrati doigravanje četiri najbolje ekipe. Uz nas je tu Priština kao glavni konkurent, a u polufinalu igramo sa Kastriotijem kojeg vodi Kasim Kamenica. Igrat će se bez publike, uz TV prijenose. Favoriti smo, ali sad je sve nas ovo poremetilo i biće zanimljivo kako ćemo mi, a i ostale ekipe izgledati. Znamo igrati rukomet, ali vidjet ćemo kako će biti fizički.

Moramo se probati pripaziti i ozljeda, kaže Prce.

Dok je Ante Kukrika najavio odlazak sa Kosova po završetku sezone, a vjerojatno i kraj karijere, Prce bi mogao ostati još jednu sezonu u Besa Famgas.

 – U razgovorima sam, možda i ostanem, ali nisam još ništa riješio. Imao sam još nekih ponuda, ali ništa ozbiljno. Ovdje sam se dobro snašao i djeluje kao povoljna opcija. Nisam još riješio to pitanje, ali ima naznaka da bih mogao ostati, zaključio je Nikola Prce.

Poslijednja izmjena danaSubota, 30 Svi 2020 15:13
 
index Instagram400x230 youtube