Nogomet se vratio, Haaland i dalje trpa! BVB razbio Schalke

Nije bilo navijača, nije bilo rukovanja, grljenja, svi na klupi nosili su maske... Kako god, ali nogomet se vratio! Nakon 67 dana Bundesliga je bila prva koja je otvorila vrata nastavku sezone i odmah je bilo vatreno.

Borussia Dortmund u ruhrskom derbiju razbila je Schalke 4-0, a prvi gol u "postkorona" eri zabio je Erling Braut Haaland, norveško čudo od djeteta, kojemu je vodeći gol bio već deseti samo u ovoj polusezoni.

Raphael Guerreiro zabio je dva, jedan je dodao i Edenov mlađi brat Thorgan Hazard i Borussia je najavila borbu za titulu s Bayernom, koji ima bod više i utakmicu manje osam kola prije kraja.

Velik udarac u borbi za titulu pretrpio je Leipzig koji je na domaćem terenu odigrao samo 1-1 protiv Freiburga, a lako je u nadoknadi mogao ostati i bez ičega, no sudac je nakon pregleda snimke ipak signalizirao zaleđe kod drugog gola gostiju.

Bivši igrač Dinama Dani Olmo odgledao je cijelu utakmicu s klupe za pričuve. Točnije, pokraj nje jer igrači moraju i tamo poštovati socijalno distanciranje.

U okršaju trojice hrvatskih nogometaša Wolfsburg je pobijedio na gostovanju kod Augsburga 2-1. Tin Jedvaj odigrao je cijelu utakmicu za domaćine, zabio i gol za izjednačenje, ali "vukovi" su u samom finišu golom Ginczeka došli do sva tri boda.

Marin Pongračić na stoperskoj poziciji odigrao je cijelu utakmicu za Wolfsburg, dok je Josip Brekalo izašao u 61. minuti.

Hertha je neočekivano razbila Hoffenheim na gostovanju 3-0, a za domaći sastav nije igrao ozlijeđeni Andrej Kramarić, a u derbiju začelja Fortuna i Paderborn remizirali su 0-0.
Bundesliga, 26. kolo:

  • Hoffenheim - Hertha 0-3
  • Augsburg - Wolfsburg 1-2
  • Borussia Dortmund - Schalke 4-0
  • Fortuna Düsseldorf - Paderborn 0-0
  • Leipzig - Freiburg 1-1

 

 
index Instagram400x230 youtube