Hrvatska i dalje neće moći bez rukometne škole iz Ljubuškog

Najbolji igrač prvenstva Ivan Martinović nikada nije igrao u Hrvatskoj, a njegov suigrač u sedmorci prvenstva Fran Mileta dvije je godine mlađi od generacije za koju je igrao u Španjolskoj.

1 Ivan Ereš (vratar)
Naravno da Hrvatska ne može bez Ljubuškog. Sjajno je branio vratar koji iz Spačve prelazi u berlinski Füchse. Na pripremama je djelovao kao treći, mučila ga je ozljeda, krenuo je kao drugi i ispao broj jedan. Minute u Vinkovcima tome su silno pridonijele, bravo za Josipa Mečića.

12 Ivan Panjan (vratar)
Dijete Zagreba, sada vratar Sesveta. Puno radi s trenerom Markišem, puno brani kod Dominikovića i pomogao je silno u finišu prvenstva.

16 Filip Perić (vratar)
Iznenađenje priprema, na kojima je dominirao. Zato je bio broj 1, ali je ispao iz tandema u drugom krugu SP-a. Iz Maksimir Pastele, u kojoj radi s Matijom Bilušićem. Kako radi, vidi se po tome da je član ove generacije u zadnji tren. Vjerojatno o tome nije ni sanjao.

4 Lovro Malec (desno krilo)
Stasa u Ivaniću, iz kojeg je došlo mnogo odličnih kao što su Pavlović, Gadža i društvo. Sad mu treba jačih utakmica i minuta. Konstitucijski puno više obrambeno upotrebljiv. Dokazivanje tek slijedi.

5 Fran Mileta (desno krilo)
Mali Čupić iz Labina. Pakleni igrač kojem je sezona u premijerligaškom Rudanu bila sjajna i dobrodošla čak i ako su ispali. Potpisao je za Nexe, tamo će biti s Vidom. Dvije je godine mlađi od svih ostalih. U tom uzrastu to je puno, a leti već tako visoko da odlučuje.

6 Dominik Novak (lijevi vanjski)
Varaždinec je bio Dominikovićev džoker. Vidjelo se na pripremama da je želja ogromna, da je agresivan, da vjeruje u sebe jer minute u Varaždinu su bile dragocjene. A što to znači, vidjelo se protiv Portugala u polufinalu, kada je razbio prvog strijelac SP-a Dioga Silvu. Samo igrati...

9 Karlo Godec (lijevo krilo)
Obrana ga je preporučila u reprezentaciju. Dao je koliko je mogao, za više će morati igrati više u Dubravi, gdje se uz Vinkovića mora izboriti za broj 1. Možda ne bi bio tu da je dosad bio standardni Strbad, zato pljesak za hrabrost.

13 Filip Vistorop (srednji vanjski)
Najveće iznenađenje, ne zbog sumnje u kvalitetu, nego zbog činjenice da je u Zagrebu igrao malo ili ništa, a u Španjolskoj sjajno. Novi Mostarac nakon Karačića na sredini. Pokazao je silnu kvalitetu, posebno realizatorski, ali ključna stvar je sada da nastavi igrati što više.

14 Ivan Martinović (desni vanjski)
Lakoća rukometa u tom dečku rođenom u Austriji, porijeklom iz Jajca, koji igra za Hannover u najjačoj ligi svijeta u Njemačkoj, imponira. Briljantan realizator, igrač u dva pravca koji će popravljati obranu i vrlo brzo vidjet ćemo ga među seniorima. U svojoj prvoj sezoni u Bundesligi zabio je 141 gol, koliko ih nije zabio ni Duvnjak.

17 Tomislav Špruk (lijevo krilo)
Kada je generacija krenula, on je u Karlovcu bio igrač u kojeg nitko nije sumnjao za veliki nastavak priče. Danas u Varaždinu, s dosta minuta u ligi, mora se nametnuti u neku od glavnih rola i početi zabijati i više.

18 Adrijan Miličević (pivot)
Karlovčanin, kapetan ove selekcije. U prvom natjecanju najbolji pivot Europe, no uslijedili su lutanje, ozljeda pa polako povratak, jučer kroz Metalurg, danas kroz Maribor. Sada je ključ da se ustali i počne konstantno igrati, no vratio se i, za početak, igra odlično.

19 Zvonimir Srna (lijevi vanjski)
Veliko iskustvo ovog Metkovca koji je kao lider Dubrovnik doveo do Premijer lige. Dominiković ga je pripremio za obranu 5-1, koju nismo isprobali do finala. Sada, uz Ivandiju, mora opstati u Premijer ligi, što novi veliki izazov i iskustvo za rođaka Darija Srne.

20 Josip Vekić (desni vanjski)
Vekara iz Metkovića tuče po propisu. Obrambeno ga je digao Lino Červar, u reprezentaciji se nametnuo kao prvi obrambeni igrač, ali da bi uspio, mora pripaziti da ne zaboravi napad i da radi još puno više nego dosad. Na neko vrijeme zaustavila ga je ozljeda koljena, ali sada je dobro. I imat će šansu kod Tamšea u Zagrebu.

21 Marko Račić (pivot)
Pivot kojeg je u Austriji našao Luka Panza. Ogroman, velikih mogućnosti. Kasnio je u rukomet, muče ga kretnje, malo tehnika, ali nakon Dubrave, gdje je narastao uz Šolu, ide u Njemačku, u kojoj ga čeka Hasanefendić u Eisenachu.

22 Danijel Papić (pivot)
Još jedan sjajan pivot iz Akademije Balić-Metličić nakon Šipića. Stasao u Kaštelima, sada ide u Sesvete i trener će mu biti Dominiković. Obrambeno vrlo jak, napadački upotrebljiv za ozbiljnije stvari. Savršen igrač za momčad.

25 Josip Šarac (lijevi vanjski)
Nije zgodno razdvajati, ali on je najkompletniji igrač sastava u ovom trenutku. Ljubušak s celjskom adresom i iskustvom Lige prvaka, što se vidi. Šut, prolaz, osjećaj za kolektiv, obrana na ključnom mjestu - nedvojbeno, potencijal za A reprezentaciju. I tu ga očekujemo vrlo skoro.

45 Halil Jaganjac (lijevi vanjski)
Odličan na SP-u, drugačiji i jak u obrani, strijelac, ali i asistent. Sigurni smo da ga je ovo natjecanje unaprijedilo u igračkom smislu i da će dogodine u Nexeu biti i bolji. Dugo je inzistirao samo na šutu, gledao statistiku, a ovo je korak koji može biti ključan za karijeru.

Izbornik Davor Dominiković
Teško ga je opisati u tri rečenice. Da će biti trener, nikad nismo sumnjali. Ključno je da je ostao svoj, a ipak suzbio onaj metkovski mentalitet koji dovodi do totalne eksplozije u krivom smjeru. Kad vodiš reprezentaciju, nekad moraš i pogladiti i pokuditi, a on je u tome uspio iako nije uvijek mislio da je tako najbolje.

Bravo, Davore, i to možeš!

 

 

 
index Instagram400x230 youtube