Gabriel Mišetić završava rukometnu priču u Lokomotivi iz Brčkog

Tajna ovosezonskog uspjeha rukometnog kluba Lokomotiva, između ostalog, leži i u kvalitetnim predstavama skorašnjeg pojačanja popularnih “Lokosa”, rođenog Ljubušaka, Gabriela Mišetića.

U razgovoru s juniorskim reprezentativcem Bosne i Hercegovine, čuli smo samo hvalospjeve o rukometnom kolektivu iz grada na Savi. Sada,nakon jedne godine provedene u Lokomotivi, vrijeme je za nove izazove u karijeri…

Mišetić Gabriel rođen je 26.kolovoza 2000. godine u Ljubuškom. Ljubuški obiluje rukometnim talentima, a neki od njih su napravili zaista velike karijere, stoga i ne čudi činjenica da rukometni klub Izviđač veoma dobro kotira na domaćoj rukometnoj sceni. Upravo taj kolektiv, zaslužan je i za rukometni razvoj Mišetića koji nastupa na poziciji pivota.

Proveo sam zaista odlično vrijeme u Izviđaču prije dolaska u Brčko. Sa svojom generacijom, 2000/2001 bio sam prvak države u kategoriji kadeta. Takođe. istu slast kasnije sam osjetio i kao član seniorske ekipe. Predstavlja to nezaboravne uspomene za mene.

Izjavio je Mišetić za sportal.ba te se kroz dalji razgovor prisjetio i osoba koje su najzaslužnije za njegov igrački put. Podjednaka važnost, apsolutno pripada svima.

Želim da se zahvalim treneru Toniu Čolini, Dariu Mikuliću, Slavenu Tomiću, Tomislavu Bošnjaku, Ivanu Mariu Kolaku, Milanu Toliću, Silviu Ivandiji, Mariu Bijelišu te Petru Suvaku. Takođe velika zahvalnost fizioterapeutu Anti Bunozi te Nedanu Zvoku bez koga to sve ne bi moglo funkcioniratii. Zaista im mnogo dugujem.

Pred početak rukometne sezone koja i dalje nije okončana, kao veliko pojačanje Mišetić je potpisao ugovor sa premijerligašom iz Brčkog, ekipom Lokomotive. Već na samom startu proradila je obostrana kemija, koja je najbolju potvrdu dobijala na pravom mjestu, rukometnim terenima. Lokomotiva predstavlja odličnu destinaciju pred nastavak, nadamo se, uspješne karijere.

U Brčkom sam se odlično snašao, upoznao sam mnogo priajtelja i brzo sam se adaptirao. Dojmovi o Lokomotivi su veoma dobri. Moram da pohvalim i rad uprave kluba. Brzo sam se prilagodio i svojoj ulozi u timu, koja je na početku bila pretežno orijentirana na defanzivni dio terena. Kod novog trenera, Zdravka Stevanovića, zavrijedio sam povjerenje u oba smjera, koje sam iskoristio na pravi način.

Rukometni ljubitelji i dalje čekaju na službenu odluku povodom statusa najelitnijeg rukometnog prvenstva u Bosni i Hercegovini. Lider prvenstva je banjalučki Borac. Brčanska Lokomotiva, kao pravo osvježenje, prvenstveno u prvom dijelu sezone, zauzima 9. poziciju. Nakon spomenutog prvog dijela prvenstva, sastav iz Brčkog nalazio se na izuzetno visokom 4. mjestu.  Tijekom dosadašnjih 18 susreta, “Lokosi” su zabilježili 7 pobjeda, 4 nerijeđena ishoda te tome dodali i 7 poraza. Ukupno 25 bodova uz gol razliku 555:554.

Po svemu prikazanom do sada mislim da titula prvaka treba da pripadne ekipi Borca. Pokazali su to u nekoliko navrata. Što se tiče Lokomotive, mislim da trenutno stanje ne oslikava pravu sliku toga šta sve možemo. Odigrali smo odličan prvi dio sezone, nakon čega smo uslijed niza značajnih ozljeda, nažalost, pokvarili naš poredak na ljestvici.

Objašnjava juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Mišetić Gabriel nalazi se pred istekom ugovora sa rukometnim klubom Lokomotiva. Došao je trenutak da se rođeni Ljubušak oproba u novoj sredini za koju tek treba da se odluči. U opticaju za narednu destinaciju, nalazi se nekoliko klubova. Mišetić je  iskoristio priliku da se zahvali Brčacima na zajedničkim trenucima.

Moje želje, kao i kod svakog sportaša su da zaigram na najvišoj mogučoj razini za neke od najboljih europskih klubova. Ja se nadam da uz vjeru, naporan rad i odricanja, mogu da dostignem tu razinu. Već ubrzo me očekuju novi izazovi u novoj sredini. Želim da se zahvalim rukometnom klubu Lokomotiva na svemu što su mi pružili. Ovom prilikom želim da im poželim svu sreću u narednom periodu i da im kažem da u meni imaju vjernu podršku za sva vremena.

Zaključio je odlazeći rukometaš Lokomotive.

 

Poslijednja izmjena danaPetak, 03 Travanj 2020 18:57
 
index Instagram400x230 youtube