Logo
Ispiši ovu stranicu

Bosna i Hercegovina domaćin EURO 2020 u rukometu, Ljubuški možebitni domaćin jedne skupine!

Bosna i Hercegovina domaćin EURO 2020 u rukometu, Ljubuški možebitni domaćin jedne skupine!

Europska rukometna federacija (EHF) zbog pandemije koronavirusa oduzela je domaćinstvo prvenstva Europe za rukometaše do 20 godina Austriji i Italiji a organizaciju EURO 2020 dodijelila BiH i Letoniji.

U srijedu su donesene važne odluke za rukomet!

Osim prolongiranja pretkvalifikacija za SP 2021. godine u Egiptu, europska kuća rukometa je trajno oduzela U-20 Evropsko prvenstvo, koje je trebalo da bude odigrano od 2. do 12. lipnja u Austriji i Italiji i dodijela domaćinstvo BiH i Letoniji.

EURO 2020, pod uvjetom naravno da to situacija zbog pandemije bude dozvolila, trebao bi biti održan od 13. do 23. kolovoza, priopćio je EHF.

BiH 2013. godine uspješno organizirala SP juniora

Podsjećamo, 19. izdanje svjetskog juniorskog prvenstva u rukometu održalo se u Bosni i Hercegovini od 14. do 28. srpnja 2013. godine. Svoj treći naslov osvojila je Švedska. Utakmice skupine A igrale su se u Sportskoj dvorani Borik u Banjoj Luci, skupine B u Gradskoj sportskoj dvorani Ljubuški u Ljubuškom, skupine C u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu, a skupine D u Areni Zenica u Zenici. Osmina završnice je odigrana u dvjema sarajevskim dvoranama: Dvorani Mirza Delibašić i Olimpijskoj dvorani Zetra. Četvrtzavršnica, poluzavršnica i završnica igrane su u posljednjoj spomenutoj dvorani.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 25 Ožujak 2020 20:11
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!