Ljubušak Ivan Ereš - najbolji sportaš Vinkovaca: Nagrada mi je samo dodatna motivacija

Vinkovački sportaši i sportski klubovi prošle godine nastupali su na brojnim domaćim i međunarodnim natjecanjima, a zanimljivo je to da je titulu najboljeg sportaša Grada Viknovaca za 2019. godinu ponio rukometaš podrijetlom iz Ljubuškog.

Odlukom Izvršnog odbora ZŠU Grada Vinkovaca za najuspješnijeg vinkovačkog sportaša u prošloj godini izabran je Ivan Ereš, član RK “Spačva” Vinkovci.

“Ova nagrada mi puno puno znači. Za svakog sportaša, pa tako i za mene ona znači da sam uspio, imao odličnu godinu s puno kvalitetnog rada. Veliko hvala svima od uprave i trenera pa do mojih suigrača bez kojih ova nagrada ne bi bila moguća. Jer prije svega rukomet je kolektivni sport i ovo je nagrada za sve nas u prošlogodišnjem timu.”, rekao je Ivan Ereš.

Na proglašenju sportaša za 2018. godinu Ivan je dobio posebnu nagradu “Orion”, a na ljeto 2019. godine ovaj mladi rukometaš je potpisao dvogodišnji ugovor s njemačkim Füchse Berlin.

“Kako sam u Berlin otišao poslije Svjetskog juniorskog prvenstva u Španjolskoj gdje sam s reprezentacijom Hrvatske osvojio srebrnu medalju bilo je jako puno očekivanja. Moram istaknuti kako me je momčad dobro prihvatila, te sam odmah počeo pokazivati sebe kroz utakmice. Uvjeti za svakog mladog igrača za razvoj su odlični. Višednevni treninzi,nadzor svih trenera tijekom treninga bilo da se radio o taktici ili teretani. Uglavnom mali detalji su im najvažniji. Bila je to velika promjena za mene, ali sam se privikao. Iza mene je teži period. Danas je osjećam prihvaćeno, a ova nagrada mi je samo dodatna motivacija za dokazivanje u narednom periodu.”, rekao je Ivan istaknuvši kako će mu uvijek u srcu ostati grad na Bosutu, Slavonija, predivna publika… njegova Vinkulja!

Ivan Ereš koji je rođen u Ljubuškom, 07.03.1998. godine gdje se i počeo baviti rukometom u HRK Izviđač. Dolaskom u Vinkovce eksplodirao je i afirmirao se kao vratar, te postao važna karika vinkovačkog premijerligaša.

“Ivan je izuzetan borac, motivator koji podiže publiku daje dodatni impuls svojoj momčadi, na svakom treningu i u svakoj utakmici daje maksimum. Uopće ne sumnjam da će Ivan u budućnosti još napredovati i da ga očekuje blistava rukometna budućnost. A ako poželi se ravnice, neka dođe u Vinkovce!! Ovo je veliki uspjeh vinkovačkog rukometa i velika potvrda kontinuirano odličnog rada i puta kojim ide RK “Spačva” Vinkovci. Mladi igrači koji se dokažu u Vinkovcima i hrvatskoj Premijer ligi mogu igrati u svakom europskom klubu. U Vinkovcima se brinemo za igrače i njihov napredak. Imaju sve uvjete za rad i napredovanje, ostalo je do njih i njihovog rada, odricanja i upornosti, a jedan od primjera je Ivan Ereš.”, rekao je Mirko Mečić, predsjednik Rukometnog kluba “Spačva” Vinkovci.

 
index Instagram400x230 youtube