Mirko Alilović skupio šesnaest obrana ali nije zaustavio Barcelonu

Preostalo je još svega nekoliko susreta kako bi se zaključila grupna faza Lige prvaka. Među njima i dvoboj između PSG-a i PPD Zagreba uoči kojeg su se Parižani riješili briga oko plasmana na drugo mjesto...

Barcelona je još ranije osigurala prvo mjesto u skupini A, a pobjedom u zadnjem kolu protiv Szegeda 30:28 donijela je PSG-u drugo mjesto. Szeged nije uspio iznenaditi u Barceloni iako nije bio daleko, a pobjeda u tom susretu značila bi da PSG u zadnjem kolu mora svladati PPD Zagreb kojem je to utakmica biti ili ne biti. Ovako je za Parižane već sada sve jasno i mogu bez stresova čekati zadnje kolo.

Szeged je u Barceloni vodio 28:26 pet minuta prije kraja susreta, ali domaćin nakon toga radi 4:0 i uz dva gola Dolenca te po jedan Fabregasa i Entrerriosa odlazi do pobjede.

Po sedam golova kod Barcelone postigli su Jure Dolenec i Luka Cindrić, a kod gostiju isti broj golova postigao je Richard Bodo, pet je dodao Jorge Maqueda, a Mirko Alilović skupio je čak 16 obrana.

U skupini B sve je poznato. Kiel je već imao u džepu prvo mjesto i gostovanje kod Kielcea za njega nije bilo posebno bitno. I upisao je poraz 32:30, a ta pobjeda Kielce je smjestila na treće mjesto na kraju grupne faze.

I ovdje je odluka pala u završnici, dvije i pol minute prije kraja Kiel je još vodio, domaćin napravio preokret, a onda Domagoj Duvnjak promašio za poravnanje da bi Igor Karačić golom 15 sekundi prije kraja zaključio priču.

Andreas Wolff kod domaćina je upisao 15 obrana, Alex Dujšebaev zabio je šest golova, Angel Fernandez pet, a Karačić dva gola iz pet pokušaja. Kod Kiela Niclas Ekberg zabio je osam golova, a Lukas Nilsson dodao je sedam. Domagoj Duvnjak nije imao svoj dan, šutirao je iz igre 1/7.

Veszprem je čvrsto drugi u skupini, a u zadnjem kolu svladao je fenjeraša Motor u gostima s visokih 32:22. Posve izvjestan dvoboj nije ponudio nikakvu neizvjesnost, gosti su već na odmoru imali plus devet.

Marton Szekely skupio je 16 obrana, pet golova zabio je Dragan Gajić, a Manuel Štrlek dodao je tri. Kod domaćina Genadij Komok upisao je 14 obrana što dovoljno govori o obrani ispred njega, a pet golova zabio je Zahar Denisov.

Montpellier je uspješno prošao kroz Skoplje te je svladao Vardara 31:27. Nije mu to donijelo nikakav napredak, završio je na četvrtom mjestu u skupini dok Vardar kao prvi iznad crte prolazi u osminu finala.

Marin Šego skupio je četiri obrane, osam golova zabio je Hugo Descat, šest Yanis Lenne, a pet Melvyn Richardson. Kod Vardara sedam golova zabio je Stojanče Stoilov, šest je dodao Sergej Gorbok, a pet Ivan Čupić.

Porto je slavio u Bjelorusiji protiv već otpisanog Meškova, svladao ga je 35:32 uz čak 17 obrana Thomasa Bauera i pet golova Miguela Alvesa. Ivan Pešić skupio je šest obrana, a Sandro Obranović zabio je jedan gol. Jaka Malus bio je najefikasniji s deset golova.

Ivan Stevanović s devet obrana pomogao je Wisli da zadrži prednost od sedam golova Sjajniz prvog dvoboja protiv Bidasoe dok je Lovro Mihić dodao dva, a Renato Sulić jedan gol.

Liga prvaka:

Barcelona - Szeged 30:28
Kielce - Kiel 32:30
Motor - Veszprem 22:32
Vardar - Montpellier 27:31
Meškov Brest - Porto 32:35
Bidasoa - Orlen Wisla Plock 24:19

 
index Instagram400x230 youtube