Bivši "Skaut" već s 15 godina pokazivao klasu

Marin Šego bio je junak hrvatskih pobjeda protiv Srbije i protiv Njemačke. Obrana protiv Nijemaca sigurno mu je jedna od najvažnijih u karijeri. Međugorsko čudo odvelo je Hrvatsku u polufinale EP-a.

Lani, negdje u ovo vrijeme, razgovor s Linom Červarom. Prvo je Mago di Umago dao ekskluzivu. Cijeli svijet je pisao o tome kako Nikola Karabatić sigurno neće igrati na Svjetskom prvenstvu, a stari lisac je najavio: 'Vidjet ćeš, igrat će on'. Naravno da je zaigrao, Lino je bio u pravu.

No, razlog poziva nije bio Nikola Karabatić, već Marin Šego. Prijatelj, školski iz srednjoškolskih dana u Čitluku. Lino je odlučio Šegu vratiti na gol reprezentacije za Svjetsko prvenstvo. Bilo nam je drago, kako smo u dobrim odnosima s Linom, bili smo mu slobodni reći kako je to odlična odluka. Nasmijao se, odvratio kako je Šego sjajan i kako će biti naša snaga. Bio je odličan na SP-u lani, a sad je na Europskom prvenstvu potvrdio klasu. Nažalost, godinama ga nije bilo na golu reprezentacije, a bio je ponajbolji hrvatski golman.

S Hrvatskom je 2010. godine baš u Austriji osvojio srebro na Europskom prvenstvu, a deset godina poslije na istome je mjestu Hrvatsku odveo u polufinale.

Marin Šego bio je junak hrvatskih pobjeda protiv Srbije i protiv Njemačke. Obrana protiv Nijemaca sigurno mu je jedna od najvažnijih u karijeri. Međugorsko čudo odvelo je Hrvatsku u polufinale EP-a.

Ako Hrvatska osvoji medalju, nagradit će se novim motociklom.

- Past će sigurno samo ne znam kad. Nemam vremena trenutno za traženje novog. U Montpellieru, gdje igram, tražio sam nešto, ali trener nije dopustio jer jedan je golman u pola godine dvaput pao s motora i slomio ruku i nogu - rekao je nedavno u Beču i dodao:

- Imam zasad samo skuter Beverly 500. To je čisto da mi utaži žeđ za motorima. Harley? Hmm, ne baš. No imam puno prijatelja u Međugorju koji imaju vrhunske mašine i kad dođem tamo, mogu birati koju hoću.

Obožava motocikle, a velika ljubav mu je i ribičija. Na Neretvi golman Montpelliera lovi pastrve. Rođen je u Mostaru, odrastao je u svojem Međugorju, a u srednju školu išao je u Čitluk. Obitelj Šego u Međugorju ima hotel.

S Marinom smo išli u srednju školu. On je bio učenik ekonomske škole u Čitluku. Njegova supruga Ana išla je u gimnaziju, kao i autor ovih redaka. Ana je bila njegova ljubav iz tih dana, na kraju su završili u braku.

Sjećamo se dobro da je Manja, to mu je nadimak, već s 15 godina pokazivao golmansku klasu. Iz Čitluka je išao na treninge u Ljubuški. Branio je gol Izviđača. S 19-20 je branio u Ligi prvaka. Izviđač je tada u Ljubuškom dočekivao najbolje klubove Europe.

Izviđač, Zrinjski, Perutnina, Zagreb, Wisla, Kielce, Szeged i sad Montpellier. To je njegova klupska karijera. U kolovozu će imati 35 godina. Može sigurno na visokoj razini braniti još koju godinu.

 

 
index Instagram400x230 youtube