Predstavljena kandidatura Hrvatske, Danske i Norveške za SP

Tri velike rukometne zemlje, došle su na ideju, da zajednički organiziraju Svjetsko prvenstvo.

Bit će to natjecanje koje će ući u povijest kao prvo na kojemu će nastupiti 32 reprezentacije. Kandidatura je predstavljena u Beču, usred Europskog rukometnog prvenstva, nakon pobjede protiv Njemačke, piše HRT.

Hrvatska je u tom dogovoru spremna preuzeti četiri skupine prednatjecanja, jednu glavnu skupinu, dva četvrtfinala i jedno polufinale. Danska i Norveška bi podijelile ostalo.

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, Tomislav Grahovac ističe kako Hrvatska nema dovoljno sredstava za organizaciju ovako velikog natjecanja.

– Smatramo da i Danska i Norveška predstavljaju svjetske velesile uz Hrvatsku i da bi po prvi put bila organizacija ovako velikog natjecanja u suradnji između skandinavskih zemlja i zemlje iz srednje Europe i Jugoistočne Europe, kako god se mi pozicionirali. To je nešto novo i kako HRS u svemu nastoji biti prvi, u svemu preteča novih stvari u rukometu tako i ova organizacija prvenstva isto tako jedan od prvih koraka k organizaciji velikih natjecanja i ovakvih suradnji, kaže Grahovac.

Nije tajna da Hrvatska ima već spremne četiri dvorane za takvu vrstu natjecanja: Arenu Zagreb, Arenu Split, Arenu Varaždin, Žatiku u Poreču i novost je dvorana u Dubrovniku koja bi se tek trebala sagraditi.

Prezentacije poput ove u Beču održane su posljednjih dana i u Malmöu gdje je igrala Danska, odnosno Trondheimu u kojemu je svoje susrete europskog prvenstva igrala Norveška.

Konačna odluka o domaćinu bit će poznata za otprilike mjesec dana.

 
index Instagram400x230 youtube