Mandić je zafrknuo i golmana i loptu: 'Jeste li vidjeli to, ha...'

Jako bitna pobjeda, otvaramo vrata za polufinale, prva prilika je u subotu, ako budemo sjajno igrali imat ćemo šanse protiv Njemačke. Iskreno, nisam ih još gledao, rekao je Domagoj Duvnjak...

Beč ili Zagreb, pitali smo se dok smo gledali Hrvatsku protiv Austrije (27-23). Oko 7000 Hrvata je od prve do zadnje minute navijalo za 'kauboje' koji su stigli i do četvrte pobjede. Izgledaju baš nezaustavljivo, zar ne?

Prvi dio bio je fantastičan. Najbolji strijelac turnira Bilik je zabio samo dva gola i bio je nemoćan uz mizeran postotak šuta. Naša obrana funkcionirala je nevjerojatno, ali u drugom dijelu kao da je došlo do nekog pada u igri.

- Prvo poluvrijeme je bilo strašno. Nisu imali nikakve šanse. Samo kontre i polukontre pa se pojavio Šego. Početkom drugog dijela su počeli razbijati našu obranu 5-1. Pokušali smo se izmjenama vratiti i uspjeli smo vratiti utakmicu na naš mlin. Čestitke suigračima i divnoj publici. Pripremamo se sad za Njemačku. Dobro, naš recept je isti kao do sad. Čvrsta obrana i probati im usporiti napad i loptu. Pokušati sa što više lakih golova doći do boljeg rezultata. Analizirat ćemo ih, a danas ćemo prvo pogledati utakmicu protiv Bjelorusije - rekao je sjajni Zlatko Horvat koji je protiv Austrijanaca zabio šest golova, a od toga je imao 4/5 sa sedam metara.

Raspoloženo je danas bilo i ono krilo s druge strane, sjajni David Mandić. Igrač PPD Zagreba je zabio četiri gola, ali od toga dva zaredom koja su nam pomogla da pobjegnemo Austriji. A onaj prvi bio je stvarno poseban. David je zafrknuo loptu koja je otišla u mrežu zajedno s golmanom.

- Jesi vidio frk, a? Haha... Prvi dio bio je sjajan, a u drugom poluvremenu su nam razbijali 5-1 obranu. U jednom trenutku su igrali 7-6 i Šego je tu obranio ključne lopte. Igrao sam 60 minuta i dao sam sve od sebe. Umoran sam, ali Kajba je tu koji pazi na nas i svi doktori su tu tako da će to biti dobro - rekao je Mandić.

A jedan dečko danas je izgledao poput Ronaldinha. Što god je htio, napravio je bez problema. A znate li o kome je riječ? Pa o nesuđenom nogometašu Luki Cindriću koji je svoje nogometno umijeće prenio i na parket. Luka je zabio pet golova i vukao nas u trenucima kada nam baš nije išlo. Koliko samo magije on posjeduje kod sebe, a to je vidjela i Barcelona koja ga je na ljeto dovela.

- Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu. U prvom dijelu smo napravili tu razliku, i u obrani i napadu smo igrali odlično. U drugom dijelu smo se malo umorili i napravili neke pogreške. Jako dobra utakmica za nas, rastemo i uz ove divne navijače nemamo razloga za brigu. Moramo se spremiti za Njemačku. Znamo generalno skoro sve o Nijemcima. Igraju 6-0 čvrstu obranu. Utakmica je to o kojoj puno zavisi. Bolja smo momčad, ali trebamo biti ponizni. Igramo obranu koja nam odgovara, u napadu se još tražimo. Rastemo i Šego brani dobro. Golman skoro svaki dan odluči neku utakmicu, a to nam je forte za nastavak turnira uz čvrstu obranu. To sve funkcionira, a nadam se da će i u budućnosti - rekao je Cindrić...

Ako je Cindrić naš Ronaldinho, onda je Domagoj Duvnjak naš Messi. Srce i duša ove reprezentacije, čovjek bez kojeg jednostavno ne možemo. Njegova efikasnost u napadu i nevjerojatna sigurnost u obrani daju nam pravo da vjerujemo u pohod na medalju.

- Jako bitna pobjeda, otvaramo vrata za polufinale, prva prilika je u subotu, ako budemo sjajno igrali imat ćemo šanse protiv Njemačke. Iskreno, nisam ih još gledao ovo prvenstvo. Igrali smo u desetom mjesecu i izgubili dva puta po gol razlike. Oni su zaista jako dobra momčad s dvije zvijezde i sigurno je da će biti teško. Čuli smo da će još više naših navijača biti u subotu i jednostavno ćemo uživati u tome. Drugo poluvrijeme obrana nije dobro izgledala, dosta su nas razvukli. Obrana iz prvog dijela mora biti putokaz za ostale utakmice... Promašujemo sedmerce? Zabijat ćemo kad bude potrebno - rekao je naš kapetan Duvnjak.

 
index Instagram400x230 youtube