Novi poraz "Zmajeva", bivši "Skaut" Prce ponovno najučinkovitiji

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je danas novi poraz na Europskom prvenstvu. Bolja je bila izabrana selekcija Portugala koja je pobijedila izabranike Bilala Šumana sa 27:24 (12:11), pišu sarajevski mediji.

Susret je počeo izjednačeno i igralo se gol za gol. Kod nas je bilo jako bitno to što smo na samom početku imali različite strijelce. Prva četiri pogotka postizali su Terzić, Panić, Ovčina i Prce i bilo je 4:4. Portugal prvi put odlazi na plus dva kod rezultata 6:4, a kasnije odlaze i na 7:4. Portugalci održavaju tri gola razlike sve do rezultata 10:7, a nakon toga mi pravimo seriju od 3:0 i dolazimo do 10:10.

Izvrstan je u tim trenucima na našim vratima bioNebojša Grahovac, koji je skidao sve živo i čak postigao jedan pogodak s gola na gol za poravnanje rezultata.

Tada Portugalci traže time out i nakon toga brzo postižu dva gola i idu na 12:10. Ipak, poluvrijememi završavamo sa pogotkom Panića i odbranom Grahovca za konačnih 12:11.

U nasatavk utakmice ulazimo nestvranim obranama Grahovac, koji je zaključao naša vrata, branio je apsolutno sve i Portugalci nam nisu postigli gol osam minuta u nastavku susreta. Za to vrijeme mi smo postigli tri pogotka i vodili 14:12. Imali smo u tim trenucima dva ili tri napada za plus tri, ali smo pravili katastrofalne grješke.

Portugalci kasnije uspijevaju da se saberu i da dođu do vodstva od 15:14 i tada počinje naš pad. Sve što smo kasnije uspijeli da uradimo je poravnjanje na 15:15 i 16:16, ali Portugalci nakon toga odlaze na 18:16 jer smo mi u dva zaredom napada pravili tehbničke grješke, a igrali smo bez vratara u tim trenucima.

Bilal Šuman je zatražio time out ali to nam nije pomoglo. Ponovo pravimo grješku, a Portugalci iz sedmerca dolaze do plus tri. Kasnije Prce gubi loptu i Portugal dolazi do novog gola za plus četiri. Crna serija se naravno desila i više nam nije bilo spasa. Jasno je bilo da ćemo izgubiti utakmicu.

Karačić pogađa za nas za minus tri, ali u narednom napadu Portugala ostajemo bez dvojice rukometaša koji su dobili po dvije minute, te Portugal dobija sedmerac. Naravno, Portela je siguran sa sedam metara i Portugal odlazi na plus četiri i kasnije na plus pet jer je Portela postigao sedmi gol zaredom. On nas je uništio u tim momentima. Kasnije Prce pogađa sa sedam metara, ali Portela postiže potom osmi vezani gol.

Nije nam bilo spasa do kraja meča i izgubili smo utakmicu.

Portugal nakon dva meča u ovoj skupini ima maksimalan učinak dok naša selkcija ima oba poraza i gotovo je sigurno ispala s turnira.

Portela je bio najbolji na susretu jer je postigao devet golova. Za bh. selekciju Prce je ponovo bio najučinkovitiji s pet pogodaka.

Poslijednja izmjena danaNedjelja, 12 Siječanj 2020 17:39
 
index Instagram400x230 youtube