Kadeti poraženi od Srbije, Ivano Pavlović postigao jedan pogodak

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražene je danas u prvom susretu Međunarodnog rukometnog turnira u Skoplju, od selekcije Srbije, rezultatom 27:31 (12:18).

Od samog početka susreta reprezentacije Srbije bile je u prednosti, koja je iz minute u minutu rasla. Do kraja prvog dijela naši reprezentativci bili su na minus šest golova zaostatka. Na odmor se otišlo kod rezultata 12:18.

U nastavku dosta bolja igra naše selekcije. Već na startu drugog dijela „Zmajevi“ smanjuju zaostatak na samo minus dva, u 37. minuti 18:20. Imali smo priliku da smanjimo i na minus jedan, no vratar Srbije bio je na vrhuncu zadatka, te uspjeva sačuvati mrežu u kontranapadu naše selekcije.

Srbija uspjeva sačuvati prednost do kraja susreta, iako smo u nekoliko navrata bili u mogućnosti doći skoro i do poravnanja rezultata. Ipak na kraju poraz naših momaka, rezultatom 27:31.

Srbiju su do pobjede vodili Aleksandar Cenić s dvanaest i Brnako Predović s šest postignutih pogodaka.

U našem sastavu najefikasniji su bili Luka Đorđević s sedam te Nemanja Peštić, Tarik Velić i Luka Perić s po četiri postignuta pogotka.

Ivano Pavlović iz Izviđača je postigao jedan pogodak, a Luka Bubalo nije bio među strijelcima u ovoj utakmici.

Treba istači da je ovo prva utakmica naših momaka nakon okupljanja, prije nekoliko dana. Naši kadeti drugi susret odigrat će večeras s početkom od 18:00 sati protiv selekcije Bugarskom.

 
index Instagram400x230 youtube