Logo
Ispiši ovu stranicu

Josip Šarac na Červarovom popisu za utakmicu u Madridu

Josip Šarac na Červarovom popisu za utakmicu u Madridu

Uoči puta u Egipat hrvatska rukometna reprezentacija treba odraditi još jedan pripremni ogled s europskim prvacima Španjolcima u EHF kupu ovu subotu (18 sati, HTV 2 i Arena Sport 1), ali u madridskoj Palači sportova.

I to pred gledateljima. U dvorani koja prima 17.453 moglo bi ih biti do 3000.

Izbornik Lino Červar napravio je nekoliko promjena u odnosu na porečku pobjedu 31-28 u četvrtak. Tako će u Zagrebu ostati Marin Šego, Lovro Mihić, Marin Šipić, Ivan Martinović i Halil Jaganjac, a uskočit će četvorica koja su prvu utakmicu gledala s tribina: Manuel Štrlek, Ilija Brozović, Šime Ivić i Josip Šarac.

- Mislim da se uvijek može bolje. Problem je što nemamo kontinuitet. Na momente djelujemo jako moćno, a onda gubimo koncentraciju, to je posljedica složene situacije tako da mi moramo pokušati smanjiti broj pogrešaka. Znamo da će ih uvijek biti, a posebno obratiti pažnju na naše najjače oruđe, a to je obrana koja bez obzira da li je duboka ili plitka, dakle 5-1 ili 6-0, ona mora biti iznimno pokretljiva. Moramo biti jaki prije svega kao kolektiv. Moramo dati šansu svima da igraju, i izvući pouku - rekao je izbornik Červar.

Utakmici se posebno raduje jedini hrvatski reprezentativac iz španjolske lige, Barcelonin Luka Cindrić.

- Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu i da isto tako treba biti u uzvratu. Nadam se da će prije svega svi dobiti šansu da isprobamo neke izbornikove zamisli i opcije. Mislim da stvarno možemo biti zadovoljni i pripreme idu svojim tijekom. Ova utakmica odlična je uvertira za prvenstvo i ono što nas očekuje - rekao je Luka.

Hrvatska putuje u Madrid na sam dan utakmice, a vraća se u Zagreb u noći na nedjelju. Prva utakmica na Mundijalu na rasporedu je idući petak protiv Japana od 18 sati. U prvom krugu čekaju nas i ogledi protiv Angole (17. siječnja) i Katra (19. siječnja).

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!