Logo
Ispiši ovu stranicu

Rukometna PL: Vodeći trojac u sve uzbudljivoj utrci

Rukometna PL: Vodeći trojac u sve uzbudljivoj utrci

Utrka za sami vrh ljestvice rukometne Premijer lige postaje sve zanimljivija kako se kompletiraju neodigrani susreti prvenstva.

Tako su minule srijede svoje utakmice igrali dobojska Sloga i banjalučki Borac, jedine neporažene ekipe natjecanja. Sloga je u zaostalom meču 6. kola prvenstva razbila Slaviju iz Istočnog Sarajeva sa 43:25 i time preuzela vrh ljestvice na tri gola bolju gol razliku od ljubuškog Izviđača te uz odigranu utakmicu manje. Slogu su do pobjede vodili Vladan Đurđević i Vladimir Stanković s po 8 postignutih pogodaka. Jedan manje je dodao Gleb Černov.

Bez poraza dosad je i Borac koji je upisao sedmu vezanu pobjedu protiv Vogošće (32:28), također u zaostalom meču 6. kola. Predvodio ih je Saša Puljizović sa 11 golova, dok je novi bh. reprezentativac Luka Perić zabio 5, jednako kao i Marko Lukić. Obje spomenute ekipe imaju ovoga vikenda domaće utakmice, Sloga protiv Maglaja, a Borac protiv Leotara pa bi trebali produžiti svoj pozitivni niz.

Na putu očuvanja pozicije u samom vrhu najteži posao ima Izviđač koji je gost Konjuhu u Živinicama.

– U Brčkom smo imali 40 minuta odlične igre obrane i golmana. Kad je tako, milina je voditi utakmice, i to je put kojim trebamo ići, rekao je trener Skauta Toni Čolina.

On je bivši trener Konjuha i dobro poznaje sastav iz Živinica. S klubom se rastao taman prije nešto više od godinu dana.

 – Poznajem ih iako je tu bilo dosta promjena. Tu je nova uprava, igrači, trener, ali gro ekipe je ipak isti. Biće zanimljivo vratiti se u Živinice točno poslije godinu dana. Oni su izrazito domaćinska ekipa, biće sigurno borbeni i požrtvovani za svaku loptu, vidjet ćemo koliko možemo odolijevati tome. Ako naša aktivacija i pristup budu na razini, onda ne bi trebali imati problema. Stvarno smo pokazali da možemo igrati odličan rukomet u nekim utakmicama. Idemo probati još jednom dokazati da je Maglaj bio slučajnost, poručio je Čolina.

Derbi utakmice dolaze tek u završnici pa tako Izviđač ide Borcu u 12. kolu, dok su Skauti u 13. kolu domaćini Slogi (D). Borac u Banjaluci dočekuje Slogu tek u 15. kolu.

 – To je serija derbi utakmica gdje ćemo vidjeti puno više od čega smo i gdje pripadamo na ljestvici, kazao je Čolina.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!