Logo
Ispiši ovu stranicu

Izviđač za vikend u Živinicama, a do kraja polusezone slijede najteži dvoboji

Izviđač za vikend u Živinicama, a do kraja polusezone slijede najteži dvoboji

Ljubuški Izviđač je odigrao još jednu odličnu utakmicu te pobjedom u Brčkom protiv Lokomotive (33:24) u okviru 9. kola Premijer lige demonstrirao snagu kolektiva, raznovrsnost i širinu svog sastava.

Bio je to osmi trijumf Skauta u natjecanju gdje ih odlično prate Sloga (D) i Borac koji su bez poraza, ali sa dvije, odnosno tri odigrane utakmice manje.

 – Opekao nas je poraz u Maglaju i sad smo pokazali pravo lice, odnosno kako treba reagirati. Obrana je bila odlična, Matej Mandić sa 21 obranom, imali smo devet različitih strijelaca. Sve kako smo se zamislili braniti i napadati je išlo u našu korist, osim 4:2 za njih na početku. Puni smo samopouzdanja i opet u Živinicama sljedeće kolo idemo na pobjedu, govori trener Toni Čolina.

Miloš Kos je dao 8 pogodaka, 5 je postigao Stjepan Jozinović, po 4 Luka Bubalo i Dragan Šoljić. Matej Mandić je skupio 21 obranu. Pavle Petrović sa 6 i Nikola Grujić s 4 pogodaka bili su najefikasniji u redovima Lokomotive.

 – Golgeterski učinak Kosa i Jozinovića je kudikamo bolji, kao i aktivacija i pristup cijele ekipe. Na tom nivou nije bilo u Maglaju. Sad smo imali gostovanje od pet i pol sati putovanja, bilo je za očekivati da budemo tromiji, međutim igrači su “letjeli” po terenu.

Mandić je bio opet odličan na vratima, a posebno je primjetno da Skauti svaku utakmicu izbace nove kvalitetne pojedince.

 – Nemam problem s golmanima, ni obranom, ali kad su zajedno na visokom nivou. Nekad je obrana slabija, a golman odličan, ili obratno. Sad smo imali 40 minuta odlične igre obrane i golmana. Kad je tako, milina je voditi utakmice, a ovo je put kojim trebamo ići, čestitam im svima. Poanta onoga što radimo je da budemo ekipa u punom smislu riječi. Svi sudjeluju u svakoj utakmici, imamo različite strijelce, prijetimo sa svih strana, svi imaju samopouzdanje i to je razlog zašto smo jaki kao kolektiv, istaknuo je Čolina.

Kao bivši trener Konjuha sljedećeg vikenda se vraća u Živinice. S klubom se rastao taman prije nešto više od godinu dana.

 – Poznajem ih iako je tu bilo dosta promjena. Tu je nova uprava, igrači, trener, ali gro ekipe je ipak isti. Biće zanimljivo vratiti se u Živinice točno poslije godinu dana. Oni su izrazito domaćinska ekipa, biće sigurno borbeni i požrtvovani za svaku loptu, vidjet ćemo koliko možemo odolijevati tome. Ako naša aktivacija i pristup budu na razini onda ne bi trebali imati problema. Stvarno smo pokazali da možemo igrati odličan rukomet u nekim utakmicama. Idemo probati još jednom dokazati da je Maglaj bio slučajnost, zaključio je Toni Čolina.

Serija derbi mečeva tek slijedi

Dobojska Sloga i banjalučki Borac drže korak za Izviđačem. Bez poraza su u zasad nešto povoljnijem rasporedu, ali sa dvije, odnosno tri utakmice manje.

 – Kvalitetne ekipe, imaju odlične golmane, Borcu se vratio Bojan Ljubišić. Za tri tjedna smo u Banjaluci, pa čekamo Slogu (D) i onda idemo Slobodi u Tuzlu. Serija derbi utakmica gdje ćemo vidjeti puno više od čega smo i gdje pripadamo na ljestvici. Ali prije toga igramo također jake utakmice preko kojih se trebamo održati u vrhu da bi se mogli uspoređivati s pobrojanima. Sad imamo utakmice svako sedam dana i ima vremena za pripremiti se, kazao je Čolina.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!