„Skauti“ na krilima Luke Bubala i Miloša Kosa do pobjede u Bugojnu

Luka Bubalo koji je napunio tek sedamnaest godina i Miloš Kos koji je tek godinu stariji, postigli su više od polovice pogodaka za „Skaute“ u Bugojnu , te time dali veliki doprinos pobjedi svoje momčadi na startu prvenstva BiH u rukometu.

Izviđač je u susretu u Bugojnu na početku susreta došao do prednosti koju do kraja susreta nije ispuštao. U 5.minuti bilo je 1:4, pa 2:5 u 6.minuti, a do prednosti od plus četiri prvi put je stigao u 14.minuti, bilo je 4:8. Do pred kraj poluvremena „Skauti“ su održavali prednost od 3 do 4 pogotka, da bi u završnici poluvremena domaći uspjeli stići na pogodak zaostatka (15:16).

U drugom dijelu Izviđač je nastavio u istom stilu, držao je prednost od tri četiri pogotka do 43.minute (22:26), da bi domaći rukometaši priprijetili s tri uzastopna pogotka i došli na samo gol zaostatka u 46.minuti (25:26). Od 48.do 50.minute golovima Miloša Kosa, Luke Bubala i Domagoja Alilovića uzvraća Izviđač, ponovno stiže do prednosti od četiri gola, koja im je bila dovoljna da mirno privedu utakmicu kraju. Na koncu Izviđač je zasluženo slavio na parketu dvorane KSC u Bugojno rezultatom 35:32 te uspješno krenu u natjecateljsku 2020/2021 sezonu.

Najefikasniji u redovima Izviđača bili su Luka Bubalo sa deset, Miloš Kos sa osam, Milan Vukšić sa pet i sa po tri pogotka Domagoj Alilović, Mirko Mišetić i Dragan Šoljić. Ante Grbavac imao je trinaest obrana, a Matej Mandić pet.

Kod Iskre najviše pogodaka postigao je Benjamin Čičkušić jedanaest, Lazar Janković bio je uspješan sedam puta, po tri pogotka postigli su Ahmed Zukić, Ivan Vokši i Davor Laković.
U narednom 2. kolu Premijer lige Izviđač u subotu, 10.10.2020.godine u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom dočekuje Bosnu iz Visokog.

Bugojno, Dvorana KSC Bugojno, bez gledatelja.
Suci: Marko Miljević i Zoran Petrović (Banja Luka)
Nadzornik: Alija Hasić (Tuzla)

MRK Iskara: Agić, Đikić, Beširević (7 obrana), Velić, Bostan 1, Zukić 3, Zvekić 2, Laković 3, Rujanac, Čičkušić 11/1, Seferović,Vokši 3/2, Jelenić 1, Malkić, Kahrić 1, Janković 7.
Trener: Amir Šahman.

RK Izviđač CO: Grbavac (13 obrana, 1 sedmerac), Mandić (5 obrana), Vukšić 5/3, Alilović 3, Kos 8, Odak, Jozinović, S. Pavlović, Mišetić 3, Bubalo 10, I. Pavlović, Ćeško, Šoljić 3, Medić 1, Bebk 2, Muhović.
Trener: Toni Čolina.

Isključenja: Iskara 10 minuta, Izviđač 6 minuta.
Sedmerci: Iskara 4/3, Izviđač 3/3.
Diskvalifikacija: Amir Šahman.

 
index Instagram400x230 youtube