Tri Ljubušaka u reprezentaciji, stiže i četvrti "Skaut": "Ja sam kum Mandiću, a Hrstić meni... Kao braća smo!"

Nexe je napravilo pothvat. Izbacilo je jaku Bidasou, eliminiralo -3 (27:30) u gostima sa +5 (29:24) kod kuće, odraslo i plasiralo se u grupnu fazu novoformirane Europa lige.

Veliki uspjeh i veliko slavlje u Našicama s razlogom, jer im je ta pobjeda doslovno veliki plus za sezonu, jer će sada imati deset zagarantiranih jakih utakmica što je za momčad kvalitete i potencijala Nexea velika stvar i ogroman korak naprijed.

Nakon Davida Mandića, Josipa Šarca i Mateja Hrstića još jedan Hercegovac iz te generacije bljesnuo je na velikoj sceni. Mateo Rodin, ljevak ponikao u Izviđaču iz Ljubuškog samo je još jedan dokaz koliko se dobro radi u tom klubu. Bio je igrač odluke, zabio je od tri posljednja gola Nexea u nizu dva, držao Bidasou na -4, a za zadnji donio loptu Jeliniću da bi priča završila na plus pet.

BiH, Francuska, Našice

Igra napad, zabija važne golove, igra obranu, ima 196 cm visine i sa 28 godina u naponu je snage. Pa čujmo odličnog Hercegovca. Bilo je vatreno s Bidasoom?

- Je, odlična utakmica. Bili smo u startu na 2:7, a onda smo se vratili na 10:8. Radovanović je bio sjajan, obranio je četiri važne lopte u nizu, na kraju je obranio i jednu najbitniju Racotei i uspjeli smo. Vjerovali smo da možemo nakon prve utakmice, ali to je kvalitetan protivnik i nikad ne znaš kako može krenuti. Bili smo dosljedni, uporni i na kraju se isplatilo.

Bljesak Matea Rodina na domaćoj rukometnoj sceni?

- Pa eto, drago mi je da je tako. Nije bilo lako, ali ide pomalo. Dugo sam gradio karijeru. Ja sam inače rođen u Metkoviću, jer u Čapljini je to zbog rata u to vrijeme bilo neizvedivo. Dvije godine sam prvo igrao u Čapljini, pa onda sa Zdenkom Grbavcem u Izviđaču gdje sam najviše naučio. Tek se sad vidi kako smo dobra momčad bili sa Šarcem, Hrstićem, Mandićem... Dvije godine smo bili prvaci BiH, onda se momčad osula, ja sam išao u Francusku drugu ligu, u Nancy. Bilo je dobro, bili smo u polufinalu Kupa Francuske, igrao sam puno, ali ozljeda me zaustavila. Pa sam se vratio, pa korona, pa je došao poziv iz Našica i nisam dvojio. Zadovoljan sam. Iskreno, još se uvijek navikavam na novi sustav igre u odnosu na ono što sam radio dosad, ali ide to.

Nije bilo baš lako?

- Ma svašta nam se izdogađalo i u pripremama i ono s Vardarom u četvrtfinalu SEHA lige, ali nismo spustili glavu. Trener Horvat je vjerovao u nas i nakon Iruna je rekao da mi to možemo. Napravili smo dobar štimung i uspjeli smo.

I sada dolazi Europa liga?

- To je super za nas, odlične utakmice, pa još na to i SEHA liga koja će uskoro krenuti. Mislim da će nam sezona biti dobro ispunjena, da će i za Buvinića i za mene bi ti puno posla.

Šarac, Mandić, Hrstić su reprezentativci...

- Iskreno ne razbijam glavu s tim, ja igram, vidim u tome užitak, a drugi gledaju. A što se nas tiče, ja sam kum dogodine Mandiću, a Hrstić je meni, a to dovoljno govori o našim relacijama. Sretan sam da su uspjeli, kažem da se sada vidi kakva je to generacija u Ljubuškom bila.

Vrhunski rukomet

Ima li želja za Europa ligu?

- Nema, tko god dođe bit će izazov. Sve su to odlični protivnici i veliki izazov za nas.

Nexe je uspjelo, pokazalo je da može odigrati i nakon što su ih suci pošteno “uzeli” u Irunu za minus 3. Vratili su se u velikom stilu sa +5 i sada je red na vrhunski rukomet u Našicama, u kojem će im doći eminentni europski protivnici. Sve o čemu su sanjali... Sjajno za njih, ali i za hrvatski rukomet kojem su s ovim donijeli puno vrijednih bodova, a i još će vjerujemo.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 06 Listopad 2020 14:37
 
index Instagram400x230 youtube