Mateo Rodin s pet golova bitna karika u plasmanu Nexea u Ligu Europe

Nexe se konačno ukazao u pravom izdanju, konačno nije zabrljao završnicu, što mu se često događa, i nagrada s pobjedom nad Bidaosom 29-24 će biti barem deset europskih utakmica.

Velika, bitna i Europe vrijedna pobjeda Nexea! U uzvratu za ulazak u skupinu Europske lige, ono što je do ove godine bio EHF kup. Našičani su u svojoj dvorani nadoknadili 27-30 iz Iruna i s više nego dovoljnih 29-24 prošli Bidasou, nekad pod imenom Elgorriaga i prvaka Europe.

Pregrmjeli su "Gromovi" i očajan početak u kojemu ipak nije bilo Tomića za obranu, Bidasoa je s četiri gola brzog vlaka Odriozole povela 7-2 u osmoj minuti, međutim, Nexe je serijom 8-1 primirio strasti gostiju. Kević je u 35. zabio za +5 (17-12), ali je prednost nestala deset minuta prije kraja kada su gosti izjednačili na 22-22.

Tada tri gola zaredom zabijaju Jaganjac, Pribetić i Jelinić, pomogao je i Radovanović, što je bila prednost koja je Nexe vodila u grupnu fazu. Budući da gosti nisu došli do 27 golova, nije trebalo četiri razlike, ali za svaki slučaj Nexe je otišao do konačnih +5 uz sedam golova Jaganjca, pet Rodina...

 
index Instagram400x230 youtube