Zagrebu 'drvena medalja' na završnici SEHE, Mandić tri puta precizan

U utakmici za treće mjesto Meškov je pobijedio Zagreb 29-24.

Zagrebaši su u 50. minuti izjednačili na 21-21 i potom opet se ugasili do kraja utakmice. Drugi su put završili četvrti.

Drugi put u devetom nastupu na Final Fouru SEHA lige Zagreb će kući bez medalje. Meškov je drugi put protiv zagrebaša uzeo broncu koji su danas, da nije bilo onih užasnih osam završnih minuta s Vardarom, trebali igrati u finalu s Veszpremom, a ovako će kući samo s još više upitnika. Kiel dolazi već za deset dana i nema tu nade za Zagreb ako će ovako kao i u Zadru.

Zagreb je krenuo kao i protiv Vardara, znači u obrani samo Obradović za Vistoropa. Alonso je, s druge strane, Škurinskog, koji je u prvom poluvremenu polufinala razbijao Veszprem, zamijenio Obranovićem kojeg su Mandić i Vuglač odmah "pripitomili".

Ašanin je otvorio s tri obrane, Zagreb s 4-1, ali ritma nije bilo jer su se jedni i drugi natjecali tko će napraviti više grešaka. Prvo malo više Meškov, pa malo više Zagreb. Nije bila neka pozivnica.

Vori je s klupe u 10. minuti digao Vlaha i Mlakara jer se Vistorop i Vuglač u napadu nisu pokazali ni nametnuli, ali nije se s ovom dvojicom promijenilo nabolje, pa je Zagreb probao sa sedmoricom u napadu i nakratko prodisao dok nije primio gol na praznu mrežu.

Zagrebaši su dobro zatvarali sredinu, ali pucalo je na krilima, na radost Jurinoka i Valiupaua kojeg je Ašanin pročitao sa sedam metara pa odmah i odbijanac. Lijepo je barem to bilo za vidjeti.

Jednako i Obradovića u napadu, ali onda su previše drugi počeli gledati što će on napraviti. Mlakar osim jednog gola skoro ništa, Vlah spor u početku pa kasnije brži, bez konkretnog učinka. Meškov se našao bez Skubea, a Zagreb i dalje malo ili ništa, pa je i rezultat postao takav (14-18).

Vori je na klupi, na kojoj je zamrznuo Božovića iako je bio korektan, našao Jandrića koji je povezao tri obrane, uz sedmerac Skubeu. Vratio se i Zagreb kada je još i precizni Jandrić zabio sa svog gola za 21-21. I tu se ispuhao, opet u 52. minuti kao i s Vardarom. Slučajno ili ne, jednom da, dvaput...

SEHA liga, za treće mjesto:

PPD Zagreb - Meškov 24-29 (12-14)

PPD Zagreb: Jandrić 1 (3 obrane), Ašanin (9 obrana); Vistorop 1, Mrakovčić, Mandić 3, Božić Pavletić 3, Burić 3, Srna, Vuglač 2, Obradović 5, Stojnić, Božović 2, Matanović 1, Mlakar 2, Grahovac, Vlah 1

Meškov: Pešić (10 obrana), Mackevič; Santalov, Panić, Škurinski 2, Jurinok 7, Skube 2, Šumak, Vjarhejčik, Paczkowski, Obranović 1, Selvjasjuk, Vailupau 6, Malus 5, Tamašuk, Vranješ 6

Sedmerci: PPD Zagreb 3/3, Meškov 4/6

Isključenja: PPD Zagreb 8 minuta, Meškov 12

 
index Instagram400x230 youtube