David Mandić bit će jedan od nositelja Vorijevog Zagreba

‘Vječni’ hrvatski prvak PPD Zagreb priprema se za novu sezonu i u svojoj svlačionici ima nova imena.

PPD Zagreb, nešto slično kao i Cibona u košarci, iza sebe ima dobro odrađen prijelazni rok i sad ima ozbiljnu momčad za novu sezonu. U zagrebovoj svlačionici je pet novih ljudi, plus Mario Vuglač koji je sad registriran.

Šest pojačanja, pet reprezentativaca

Tu su dakle srpski reprezentativac Todor Jandrić (22), reprezentativno desno krilo, vlasnik europskog srebra od početka ove godine Vlado Matanović (25), iskusni slovenski reprezentativac s topom u lijevoj ruci Žiga Mlakar (30), reprezentativac Bosne i Hercegovine koji će biti pojačanje na poziciji kružnog napadača, povratnik Senjamin Burić (29), reprezentativac Srbije, moćni i masivni bek, dešnjak i dvometraš Nemanja Obradović i spomenuti Mario Vuglač, jedan od najvećih pehista hrvatskog rukometa koji je karijeru završio prije dvije i pol godine kao 26-godišnjak nakon niza ozljeda ramena i koljena, ali se odlučio vratiti, jer je ipak u najboljim godinama i može još toga dati rukometu.

David Mandić: ‘Sve više i više napredujem’

Reprezentativac i osvajač srebra na Euru David Mandić bit će jedan od nositelja Vorijevog Zagreba. Dečko koji se godinama kalio u Ljubuškom prošle je godine obukao Zagrebov dres i snašao se u njemu kao da ga nosi već godinama.

“Dobro treniramo za novu sezonu. Svi dečki su zdravi što je najbitnije. Nema korone, idemo svako malo na testiranja. Uvijek smo negativni što je jako dobro. Pazimo se, preporučili su nam da ne idemo po kafićima i zatvorenim prostorima. Da se razumijemo, odemo mi na piće, ali više u neko otvoreni prostor, na terasu, da smo vani. Držimo se preporuka da nismo u zatvorenom prostoru. Jedemo samo kod kuće. Pazimo se, pa ćemo vidjeti kako će to krenuti kad počnu utakmice”, objašnjava nam David Mandić i nastavlja:

“Više radimo na kondiciji, na fizici, na snazi. Treniramo dva puta dnevno i navečer je većinom taktika. Vori to dobro slaže, još nismo uigrani, još se tu treba dobro raditi i mislim da će to biti sve dobro. Jako smo mlada momčad, ima nekih iskusnih igrača. Mislim da će to biti jako dobro, bolje nego prošle godine”.

David Mandić je na prošlom Euru ispričao još jednu veliku priču. Na terenu se bori i izgleda kao pravi ratnik spreman poginuti u bitci. I njega veseli to što se Zagreb pojačao…

“Ukupno šest igrača je novih u momčadi, vidjet ćemo kako će se oni uklopiti u Vorijev sistem. Moram dati sve od sebe kao i svake godine, moram ići korak po korak. Sve više i više napredujem. Želim nastaviti istim putem, vidim da mi se svakodnevni naporni rad isplati. Jako dobro treniramo. Sigurno da sam jedan od nositelja igre Zagreba, to kažu svi novinari, i trener mi to govori. Baš mi je trener neki dan rekao da moram malo motivirati suigrače, dati im savjete oko nekih stvari. Igram dobru obranu i moram samo tako nastaviti, pomagati svojoj momčadi”:

Momčad po linijama

PPD Zagreb ima šutersku liniju s Božovićem pa sada s Obradovićem, Mlakarom i Vuglačem koja će biti prijetnja, a tu su još i Hrstić, te mladići Srna i Vistorop od kojih se puno očekuje, kao i Luka Mrakovčić. U vanjskoj liniji je i Slovenac Aleks Vlah na sredini, tako da nema minusa.

Krila su također dobra. Josip Božić-Pavletić i najzvučnije Vlado Matanović na desnom, kao i Valentino Ravnić, David Mandić i Davor Ćavar na lijevom.

Kružni napadači će biti Darko Stojnić, Marin Šipić i Nikola Grahovac, a na golu Ašanin i Jandrić. Ovako na prvu, usudimo se reći da, nakon dugo vremena, ovo je najbolje složena momčad posljednjih godina. No, to će trebati opravdati na terenu. Jer, ono je jedino mjerilo.

Matej Ašanin pokazao je svoje vratarske kvalitete na EP-u početkom godine u Austriji, Norveškoj i Švedskoj. Odlaskom legendarnog kapetana Zlatka Zlaje Horvata u makedonski Metalurg, Vori mu je ukazao čast i dao kapetansku vrpcu.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 13 Kolovoz 2020 21:31
 
index Instagram400x230 youtube